Jocurile Olimpice

Efectele unui efort supraomenesc » Ionelei Cozmiuc i s-a făcut rău după finala de argint. Gianina a intervenit imediat

+19 Foto
Ionelei Cozmiuc i s-a făcut rău după finala extenuantă // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto), Luminița Paul  —  vineri, 02 august 2024

Ionelei Cozmiuc, 29 de ani, parte din echipajul care a obținut argintul olimpic la proba de dublu vâsle categorie uşoară, canotaj, i s-a făcut rău după cursă.

În această după-amiază, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au obținut medalia de argint în proba de dublu vâsle categorie uşoară, terminând pe locul 2 cursa din finală, doar după barca Marii Britanii.

Echipajul României a început cursa încurajator, conducând pe primele sute de metri, dar s-a văzut depășit înaintea bornei de 500 de metri. Până la finalul celor 2.000 de metri a rămas pe locul 2, fiind nevoie de un deosebit efort pe final, pentru a ține la distanță barca Greciei, care se apropia periculos.

Ionelei Cozmiuc i s-a făcut rău după finala extenuantă

Ionela Cozmiuc a resimțit din plin efortul depus. Sportiva legitimată la CS Dinamo s-a simțit rău, aspect vizibil la ceremonia de premiere.

Cu medalia la gât, Ionela a simțit nevoia să se așeze. Colega de echipaj s-a grăbit să-i aducă apă pentru a o ajuta să-și revină. Chiar și așa, Ionela a găsit puterea să zâmbească, conștientă că a realizat o mare performanță, urcând pe podiumul olimpic.

Medalia obținută de Ionela și Gianina a fost a șasea a delegației României la Paris. Tot astăzi, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut medalia olimpică de argint la dublu rame feminin.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.