Liga Campionilor

Au cumpărat drepturile pentru Sparta Praga - FCSB: meciul NU va fi la TV!

+55 Foto
FCSB a trecut în turul 2 de Maccabi Tel Aviv // foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 02 august 2024

Drepturile de a transmite meciul dintre Sparta Praga și FCSB, programat marți, 6 august, ora 21:00, au fost cumpărate de Pro TV, însă decizia din prezent este ca meciul să fie difuzat doar pe platforma video a trustului, VOYO.

Calificată în turul 3 preliminar din Liga Campionilor după ce a trecut de Virtus (11-1 la general) și Maccabi Tel Aviv, 2-1 la general, FCSB o va înfrunta pe Sparta Praga, campioana Cehiei, pentru un loc în play-off.

Sparta Praga - FCSB, momentan doar pe VOYO

Meciul tur va avea loc la Praga, pe 6 august, de la ora 21:00, în vreme ce partida retur se va juca o săptămână mai târziu, pe 13 august, la București, în Ghencea, de la 21:30.

Pro TV a cumpărat drepturile de a transmite partida tur, însă decizia la acest moment este de a difuza meciul doar pe platforma de streaming a trustului, VOYO.

Mihai Stoica: „E decizia gazdelor dacă și cui vor vinde drepturile”

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, s-a pronunțat astăzi pe subiectul televizării partidei din Cehia:

„Drepturile TV ale jocurilor din tururile preliminare ale cupelor europene aparțin GAZDELOR. E exclusiv decizia celor de la Sparta Praga dacă și cui vor vinde drepturile TV de la meciul cu noi”.

FCSB și Sparta Praga s-au mai înfruntat de două ori, în 2016, tot în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. A fost 1-1 în Cehia, iar roș-albaștrii s-au impus la retur, 2-0, „dublă” Nicolae Stanciu.

Sparta Praga este mult mai puternică în prezent, cu titluri consecutive în Cehia. În sezonul 2023/2024 a reușit chiar dubla campionat-Cupă.

Sparta a trecut în turul 2 preliminar al Ligii de la irlandezii de la Shamrock Rovers, 2-0 în tur, 4-2 la retur. Campioana Cehiei are un lot evaluat la 72 de milioane de euro, față de 32,3 milioane în dreptul FCSB-ului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.