Liga 1

Farul - Poli Iași 2-0 » Elevii lui Hagi au rezolvat meciul în prima parte. La „polo”, în repriza a doua, a fost 0-0

Ploaia a făcut ca meciul Farul - Poli Iași să fie întrerupt din nou

Articol de Ionuţ Coman, Daniel Grigore  —  sâmbătă, 03 august 2024

Farul a învins-o pe Poli Iași în etapa 4 a Superligii, 2-0, prima victorie pentru dobrogeni în acest sezon, la capătul unui meci întrerupt de două ori.

Meciul a avut un ritm bun din start, iar în minutul 7 am asistat la prima mare ocazie: pasa lui Tailson a desfăcut apărarea adversă și l-a lăsat pe Gheorghiță 1 la 1 cu Buzbuchi. Vârful moldovenilor a avut tot timpul din lume să-și așeze mingea pe șut, dar a ratat, execuția fiindu-i blocată de portarul gazdelor. Un minut mai târziu, a venit rândul lui Vali Gheorghe să treacă pe lângă gol. Jucătorul de bandă a ratat ținta din plonjon.

Farul a rezolvat jocul din prima repriză

Treptat, jocul Farului a căpătat consistență. Abia trecuserăm de minutul 30, iar Rivaldinho, găsit de Grameni în careul advers, a trecut pe lângă gol. Brazilianul a pivotat excelent de lângă Ispas, dar a alunecat chiar înainte de finalizare.

A fost un avertisment din partea dobrogenilor, care n-au mai greșit câteva minute mai târziu. În minutul 34, Rivaldinho s-a întins și a înscris din fața porții, servit ideal de Cristi Ganea.

Golul lui Rivaldinho a fost urmat de întreruperea partidei, după ce majoritatea becurilor instalației de nocturnă s-au stins. A durat 13 minute până ce problema a fost rezolvată, iar meciul a putut fi reluat.

Pauza nu a schimbat nimic, Farul a rămas mai bună și a înscris golul 2 prin Gabi Iancu, care a finalizat cu capul din centrarea lui Grameni. Pauză, 2-0 pentru Farul.

Ploaia a stricat jocul, 0-0 în partea a doua, la „polo”

Desfășurată în condiții de ploaie torențială, partea secundă nu a propus la fel de mult spectacol precum startul meciului, mai ales după întreruperea din minutul 64, când furtuna era la apogeu.

La reluare, terenul îmbibat cu apă i-a încurcat serios pe fotbaliști. De exemplu, o „baltă” a oprit o pasă către poarta Politehnicii, ceea ce l-a pus pe Radaslavescu pe contraatac. Din fericire pentru ieșeni, Eduard a ratat 1 la 1 cu portarul!

Joc încrâncenat până la final, 2-0 în final pentru Farul, care obține astfel prima victorie din acest sezon și urcă pe locul 7, peste moldoveni, care rămân la 3 puncte.

FINAL » Farul - Poli Iași 2-0

  • Au marcat: Rivaldinho '34; G. Iancu '45+11
  • 3.368 de oameni au asistat la meci - număr oficial.
  • Farul a marcat primul gol al sezonului în minutul 34 din etapa a 4-a, astfel că a depășit 300 de minute fără reușită în această stagiune, fără să luăm în considerare și prelungirile din celelalte 3 runde.
  • Pentru statistici, click AICI

Farul - Poli Iași, echipele de start:

FARUL (4-3-3): Buzbuchi - M. Popescu, Bălașa, Gustavo, Cr. Ganea - Vînă, Nedelcu, Grameni - G. Iancu, Rivaldinho, Grigoryan
Rezerve: Ducan - Sîrbu, Dănuleasa, Grosu, Queirós, Radaslavescu, Casap, N. Popescu, Dican, A. Ciobanu, Doicaru, Al. Stoian
Antrenor: Gheorghe Hagi

POLI IAȘI (4-2-3-1): J. Fernandez - Todoroski, Fl. Ilie, Samayoa, R. Ispas - A. Roman, Bordeianu - Tailson, Gouet, V. Gheorghe - A. Gheorghiță
Rezerve: T. Niga - Atanaskoski, Guilherme, Claudio Da Silva, Stefanovici, Itu, Miskovic, D. Ciobanu, M. Tănasă, L. Mihai, Harrison, Kamberi
Antrenor: Anthony Da Silva

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi”
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti). A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Mitruţi Daniel (Craiova).
Arbitru VAR: Antonie Andrei (Bucureşti). Arbitru AVAR: Moroiță Andrei (Ploieşti)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.