Jocurile Olimpice

Chinezul Pan Zhanle, rivalul lui David Popovici, a revenit azi în bazin la Jocurile Olimpice » Imediat după interviu, agenții doping l-au luat în primire

+30 Foto
Chinezul Pan Zhanle 19 ani) a înotat astăzi în proba de ștafeta mixtă de 4x100 metri. China s-a calificat în finală cu al 3-lea timp. Campionul olimpic la 100 metri liber a fost supus unui nou control doping.

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 02 august 2024

Chinezul Pan Zhanle (19 ani) a înotat astăzi în proba de ștafeta mixtă de 4x100 metri de la Jocurile Olimpice. China s-a calificat în finală cu al 3-lea timp. Campionul olimpic la 100 metri liber a fost supus unui nou control doping.

Pan Zhanle a spulberat recordul mondial în proba de 100 metri liber, cu 46,40 secunde. I-a învins pe australianul Kyle Chalmers (47,48) și pe David Popovici (47,49). Timpul senzațional a stârnit însă multe controverse.

Cel mai dur a fost Brett Hawke. Specialistul în natație l-a numit „trișor” pe chinez. Hawke este cunoscut pentru opiniile lui insistente cu privire la dopaj. Inclusiv pe David Popovici l-a întrebat în trecut despre acest aspect.

Pan Zhanle a fost supus mai multor controale doping la Paris. Cel mai recent a avut loc astăzi, la finalul semifinalei la ștafeta mixtă de 4x100 metri.

Pan Zhanle a revenit în La Defense Arena! Încă un control doping

Echipa națiunii asiatice a fost formată din Jiayu Xu, Qianting Tang, Yufei Zhang și Zhanle Pan. A încheiat cele 8 lungimi de bazin în 3:42,26 și s-a calificat cu al 3-lea timp în finală. A fost depășită de Statele Unite ale Americii și Australia.

Recordmenul mondial la 100 metri liber a scos un timp excelent pe bucata lui de cursă, 47,07. Potrivit lui Alex Pussieldi, o voce respectabilă din lumea natației, Pan a fost ales și de această dată pentru controlul doping.

Pan, în drumul spre controlul doping

Finala probei de ștafetă mixtă de 4x100 metri este programată pe 3 august, ultima cursă a sesiunii de seară, de la ora 22:58.

David Popovici i-a aruncat mănușa lui Pan Zhanle

Rezultatele lui Pan Zhanle îl motivează pe David Popovici. Înotătorul român, campion olimpic la 200 metri liber, i-a aruncat mănușa chinezului. Între cei doi există un respect deosebit. A putut fi admirat în timpul unui interviu pe care David îl acorda la TVR.

+30 Foto
Pan Zhanle l-a salutat pe David Popovici în timpul unui interviu / FOTO: Captură @TVR 1

Timpul meu nu a fost cel mai bun din lume pentru mine, dar la Jocurile Olimpice un pic mai importantă este poziția. Timpul lui Pan este extraordinar, jos pălăria! Și l-a bătut cu mult (n.r. - 4 zecimi de secundă în minus față de precedentul record). Bravo lui! Asta înseamnă și mai multă motivație pentru mine și cei care am ieșit în spatele lui, să ne antrenăm și mai tare, și mai bine, să încercăm să-i venim de hac. Asta se anunță pe viitor, o luptă foarte intensă. Se știe. Faptul că el a câștigat acum și modul în care a făcut-o ne va supermotiva pe toți

- David Popovici

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.