Jocurile Olimpice

Adrian Rădulescu, antrenorul campionului olimpic la 200 metri liber: „Poate că David are condiții de pregătire, dar ceilalți copii nu au”

+19 Foto
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de Cristi Preda (foto), Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video), Alexandru Tomuțiu  —  vineri, 02 august 2024

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici (19 ani), a sosit în România alături de sportivul român și a luat cuvântul pe aeroportul din Otopeni. Acesta cere investiții importante în sport.

Adrian Rădulescu le-a mulțumit celor care l-au susținut pe David Popovici în perioada Jocurilor Olimpice, una prolifică, cu două medalii: aur la 200 metri liber și bronz la 100 metri liber.

Rădulescu spune că David Popovici, legitimat la CS Dinamo, are condiții de pregătire decente, dar mulți alți copii din România nu beneficiază de infrastructura necesară pentru a practica înotul la nivel de performanță.

Adrian Rădulescu cere investiții în înot: „Avem nevoie de centre de pregătire comparabile cu cele din Vest”

+19 Foto
David Popovici a revenit în România / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

„Vă mulțumim că ați venit să ne primiți în număr cât mai mare și ne cerem scuze de întârziere, dar așa trebuie să se întâmple lucrurile cateodată, ne antrenăm răbdarea! Așa cum am avut răbdare 20 de ani pentru a face o performanță.

Acum ar trebui să ne antrenăm nerăbdarea și să nu mai fim nevoiți să așteptam atât din nou. Eu am un vis, vreau ca toți copiii din România să învețe să înoate. Vreau să spun că David are condiții de pregătire, se poate antrena la Dinamo, dar ceilalți copii poate că nu au.

Este un proverb: Dacă vrei să mergi repede, mergi singur, dar dacă vrei să ajungi departe, trebuie să mergi în echipă. Avem nevoie de centre de pregătire comparabile cu cele din Vest”, a spus Adrian Rădulescu.

Aș dori să îl felicit și public pe cel care a devenit campion olimpic la înot, pe cel care a reușit după 20 de ani să facă înotul să strălucească din nou în România. Dați-mi voie să îl felicit pe David Popovici! Aceleași felicitări le merită și domnul Adrian Rădulescu și toți cei care fac parte din echipa lui David. Familia lui merită felicitări și toți cei care au adus un plus înotului românesc
- Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.