Jocurile Olimpice

Iga Swiatek a câștigat medalia de bronz în proba de tenis feminin de la Jocurile Olimpice

Iga Swiatek (23 de ani, locul 1 WTA) a învins-o pe Anna Karolina Schmiedlova (29 de ani, locul 67 WTA) cu scorul de 6-2, 6-1, în finala mică de la Jocurile Olimpice. / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  vineri, 02 august 2024

Poloneza Iga Swiatek (23 de ani, locul 1 WTA) a învins-o pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova (29 de ani, locul 67 WTA) cu scorul de 6-2, 6-1, în finala mică de la Jocurile Olimpice.

Considerată mare favorită înaintea meciului, sportiva din Polonia și-a respectat blazonul și s-a impus fără mari emoții în partida disputată pe zgura centralului Philippe-Chatrier. Partida a durat doar o oră și un minut.

Până să ajungă în această fază, Swiatek le-a învins în anterior pe Irina Begu, Diane Parry, Xiyu Wang și Danielle Collins. Poloneza a pierdut în penultimul act în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, ratând șansa să joace în marea finală.

Iga Swiatek, în lacrimi după ce a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice

Principala favorită la cucerirea aurului olimpic înaintea startului competiției s-a bucurat nespus de tare, chiar dacă s-a văzut nevoită să se mulțumească cu medalia de bronz. Imediat după finalul meciului, copleșită de emoții, poloneza a început să plângă și a avut nevoie de un prosop pentru a-și opri lacrimile.

De cealaltă parte, Anna Karolina Schmiedlova încheie aventura la Jocurile Olimpice fără să își treacă în palmares vreo medalie. În fazele precedente, tenismena din Slovacia le-a învins pe Katie Boulter, Beatriz Haddad Maia, Jasmine Paolini și Barbora Krejcikova. A oprit seria victorii în semifinale, unde a fost învinsă de Donna Vekic.

Qinwen Zheng și Donna Vekic, în finala de la Jocurile Olimpice

Qinwen Zheng - Donna Vekic este marea finală a acestei ediții. Meciul din ultimul act se va juca sâmbătă, 3 august, de la 16:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.