Liga 1

FCSB mizează din nou pe strategia care a făcut-o să piardă titlul! Dar rivalele o ajută

FCSB - Oțelul / Foto: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de Sergiu Alexandru  —  sâmbătă, 03 august 2024

Campioană în sezonul trecut, FCSB mizează totul în acest an pe calificarea în grupele Champions League. A neglijat până acum campionatul intern, dar e ajutată de faptul că nici rivalele nu se descurcă prea bine.

Așa cum s-a întâmplat și în urmă cu două sezoane, FCSB își concentrează toate forțele în preliminariile cupelor europene și preferă să-și odihnească titularii în meciurile din campionat.

Și are un start slab: nicio victorie în primele etape. În precedenta situație când a procedat așa, a pierdut campionatul în detrimentul Farului. Însă acum are avantajul că nici rivalele nu se descurcă mai bine.

FCSB mizează totul în cupele europene

FCSB este în acest moment în turul al treilea din Champions League, acolo unde va da peste Sparta Praga, cehii având prima șansă la calificarea în play-off. Pentru a trece de Virtus și Maccabi Tel Aviv, trupa roș-albastră a decis ca în campionat să-și odihnească titularii, iar asta s-a tradus printr-o serie de rezultate slabe.

În primele trei etape, FCSB a remizat cu U Cluj (1-1) și cu Unirea Slobozia (2-2) și a pierdut cu Oțelul (0-2). A adunat doar două puncte și e pe 14. Spre deosebire, în sezonul trecut, când a ieșit campioană, FCSB a început cu victorii pe linie: 18 puncte în 6 etape.

Startul sezonului 2022-2023 a fost și mai slab decât cel actual: egal cu U Cluj, FCU Craiova și CS Mioveni și înfrângere cu Rapid. Atunci, FCSB a ajuns în grupele Conference League, ratând titlul.

A terminat sezonul regulat pe locul 3, la 7 puncte de Farul, și play-off-ul pe 2, tot după constănțeni. Și nici în Conference nu a avut prea mult succes, fiind eliminată încă din grupe.

FCSB e ajutată de rivale

Marele avantaj al echipei lui Charalambous e acela că nici rivalele nu o duc prea bine. CFR Cluj este doar pe 8, cu 4 puncte, în timp ce Rapid are același număr de puncte ca FCSB, 2. Doar Universitatea Craiova stă mai bine: are 7 puncte în primele 3 etape.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.