Sporturi

În direct la televiziunea din China, Pan Zhanle a lansat acuzații severe la adresa rivalilor de la Jocurile Olimpice: „Am voie să zic asta?”

+30 Foto
Pan Zhanle, campionul olimpic în proba de 100 de metri liber, a reclamat că australianul Kyle Chalmers, câștigător al argintului în aceeași probă, și înotătorul american Jack Alexy l-au tratat într-o manieră lipsită de respect.

Articol de Emanoil Ursache  —  sâmbătă, 03 august 2024

Pan Zhanle, campionul olimpic în proba de 100 de metri liber, a reclamat că australianul Kyle Chalmers, câștigător al argintului în aceeași probă, și înotătorul american Jack Alexy l-au tratat într-o manieră lipsită de respect.

După ce a bătut recordul mondial în cursa „regină” a înotului, stabilind un timp de 46,40 secunde, Zhanle a ținut un discurs agresiv. Dialogul a fost transmit în direct la o televiziune din China.

Pan Zhanle, campionul olimpic la 100 metri liber: „Nu mă respectă!”

Pan Zhanle i-a acuzat pe Chalmers și Alexy că nu îl respectă. Cei doi sportivi, finaliști în proba de 100 metri liber, nu i-ar fi răspuns la salut pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Paris. Zhanle a spus că acest tip de comportament din partea rivalilor săi l-a ambiționat.

„Am vrut să șterg acea umilință! După finala de la 4x100m l-am salutat pe Chalmers, dar m-a ignorat complet. Alexy, din echipa SUA, a stropit cu apă în direcția antrenorului nostru. Mi s-a părut că ne privesc de sus. Am voie să spun asta?

Acum i-am bătut pe toți. Am reușit să stabilesc și un nou record mondial, într-un bazin unde e greu de înotat. Nu m-aș fi gândit vreodată la asta. Am simțit toți oamenii de acasă, din China. Asta m-a ajutat enorm la intrarea în apă”, a spus Pan Zhanle, în dialogul cu reporterul televiziunii din China.

Pan Zhanle, arătat cu degetul la Paris

Recordul mondial stabilit într-un bazin care nu favoriza astfel de performanțe l-au transformat pe chinez într-o țintă. Cea mai dură voce a fost Brett Hawke. Specialistul în natație l-a numit „trișor” pe chinez. Hawke este cunoscut pentru modul insistent în care discută despre dopaj. Inclusiv pe David Popovici l-a întrebat în trecut despre acest aspect.

Înotătorul chinez a fost supus mai multor controale doping la Paris. Cel mai recent a avut loc vineri, după semifinala ștafetei mixte de 4x100 metri.

Pan Zhanle, relație decentă cu David Popovici

În schimb, cu David Popovici, câștigător al bronzului în proba de 100 de metri liber (47:49), sportivul chinez pare să se înțeleagă mult mai bine.

În timp ce campionul nostru acorda un interviu pentru TVR, Pan Zhanle a trecut prin fața camerei și a salutat ridicând două degete. Zhanle a plecat cu zâmbetul pe buze, iar David Popovici a avut o reacție asemănătoare, ceea ce arată că cei doi rivali au o relație cel puțin normală.

+30 Foto
Pan Zhanle l-a salutat pe David Popovici în timpul unui interviu / FOTO: Captură @TVR 1

Mai mult decât atât, David l-a lăudat public pe Pan Zhanle pentru borna istorică pe care a atins-o, la JO 2024, la Paris.

„În următoarea perioadă va fi o luptă. Faptul că Pan Zhanle a câștigat acum, și felul în care a câștigat, din nou, ne va supermotiva.

Timpul lui este extraordinar nu am ce să zic, jos pălăria, a bătut cu mult recordul mondial. Bravo lui, asta înseamnă și mai multă motivație pentru mine și ceilalți care am ieșit în spatele lui, înseamnă și mai multă motivație să încercăm să îi venim de hac pe românește”, a spus David Popovici despre Zhale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.