Jocurile Olimpice

Cea mai decorată sportivă a Marii Britanii la Jocurile Olimpice, impresionată de echipajul feminin al României de la 8 plus 1: „Să domini așa finala?”

Articol de Tudor Belivacă  —  sâmbătă, 03 august 2024

Dame Katherine Grainger (48 de ani), fosta canotoare scoțiană medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fost impresionată de performanța echipajului de 8+1 feminin al României.

Echipajul feminin de 8 plus 1 a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice, după ce a dominat autoritar finala, cu un timp aproape de recordul olimpic stabilit tot de ele la Tokyo 2021, 5:54,39.

Dame Katherine Grainger: „Să domini o cursă de 8+1 așa?”

Graigner a fost impresionată de maniera în care româncele au câștigat cursa.

„Fiecare echipaj de pe podium trebuie să fie încântat! Fiecare fată din echipa României a concurat săptămâna aceasta, deci au venit la această probă ca unul dintre puținele echipaje care a concurat în fiecare zi. Să domini o cursă de 8+1 așa, tot respectul pentru ele!

România iubește să conducă de la început. Româncele iubesc un start rapid”, a transmis Dame Katherine Grainger, conform BBC.

„Trebuie să le înmânezi medalia pentru că au fost rapide. S-au dublat toată săptămâna și acum au câștigat cel mai mare eveniment de la canotaj”, a transmis și Jess Eddie, medaliată olimpică cu argint la Rio de Janeiro 2016 la 8+1 pentru BBC.

Dame Katherine Graigner este medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2012 la dublu rame și este cea mai decorată sportivă a Marii Britanii la Jocurile Olimpice, conform site-ului oficial al competiției. Graigner a concurat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice și a obținut medalie la fiecare ediție la care a participat. A debutat la Sydney 2000 și și-a încheiat cariera la Rio de Janeiro în 2016.

Prima medalie de aur la 8+1 de la Atena 2004

Echipajul care și-a adjudecat medalia de aur la Paris 2024 este format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Petreanu. Această echipă a adus României prima medalie de aur la această probă după 20 de ani.

Timpul medaliatelor cu aur a fost impresionat, aproape de recordul olimpic stabilit tot de ele la Tokyo 2021, 5:54,39.

Ultima dată când echipajul românesc de 8+1 rame feminin a câștigat aurul a fost la Atena 2004, când în barcă era prezentă și Elisabeta Lipă, în prezent președinta Agenției Naționale pentru Sport

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.