Jocurile Olimpice

Nu, „asasinul” Yusuf Dikec nu i-a cerut înapoi câinele fostei soții după ce a cucerit argintul la Paris! » Cu ce se ocupă turcul care a stârnit o furtună de MEME-uri pe internet

+29 Foto
Yusuf Dikec, „distribuit” de internauți în Pulp Fiction

Articol de Oana Dușmănescu  —  sâmbătă, 03 august 2024

Yusuf Dikec, turcul care a obținut medalia de argint în proba de pistol 10m, la echipe mixte, alături de compatrioata lui Sevval Ilayda Tarhan, e înconjurat de o mulțime de legende care au împânzit internetul. Dar nu toate sunt adevărate.

Ba că s-a apucat de tir după un divorț dureros, ba că i-a cerut cățelul înapoi fostei soții de pe podiumul de la Jocurile Olimpice.

GALERIE FOTO. Cele mai tari meme-uri cu Yusuf Dikec, turcul devenit cel mai viralizat personaj la Jocurile Olimpice de la Paris

Cu atitudinea sa relaxată, cu un zâmbet destins pe buze, aproape fără echipament specific sportivilor care practică tirul, Dikec a creat o adevărată furtună pe internet, devenind rapid preferatul pasionaților sporturilor olimpice.

În vârstă de 51 de ani, Dikec nu e nici pe departe un începător într-ale Jocurilor Olimpice. Turcul a mai particpat până acum la alte patru ediții ale marii competiții mondiale - în 2008 (Beijing), 2012 (Londra), 2016 (Rio de Janeiro) și 2021 (Tokyo).

Este ofițer în rezervă al jandarmeriei turce. S-a născut într-un sat din provincia Kahramanmaraş, chiar în oprima zi a anului 1973. În 1994, s-a înscris la Școala Militară din Ankara, deci a învățat destul de devreme să tragă cu arma. De tir sportiv s-a apucat însă în anul 2001.

Este multiplu campion mondial și european, dar mai mult la pistol 25 de metri

Sevval Ilayda Tarhan și Yusuf Dikec (Turcia), la ceremonia de premiere după proba de echipe mixte pistol 10 m de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 Foto: Imago Images

Nu e deloc adevărat însă că a stat „lipsit de orice de emoții pe podium”, declarând: „Sharon, dacă vezi asta, îmi vreau câinele înapoi”, o replică „amenințătoare” la adresa fostei soții, care a fost, de fapt, născocită de cei care fac meme pe net.

De fapt, până în acest moment, nu știm dacă Yusuf e însurat sau divorțat.

Dikec a postat pe Instagram o poză cu el, cu medalia de argint și cu Turnul Eiffel. „Sunt foarte fericit că am câștigat împreună prima medalie olimpică la tir din istoria țării mele. O dedic celor 85 de milioane de compatrioți care s-au rugat pentru victoria noastră. Această medalie aparține Republicii Turcia”, a scris sportivul.

Acel „noastră” e un cuvânt esențial: privitorii s-au entuziasmat peste măsură de prezența cool a lui Dikec și au uitat că el a obținut medalia de argint la echipe mixt, alături de Sevval Ilayda Tarhan, colega sa de arme. În finala pentru aur, ei au fost învinși de reprezentanții Serbiei.

Un alt mit e demontat de regulamentul tirului sportiv. Lumea l-a văzut pe Yusuf Dikec nepurtând lentile speciale sau căști care să-i protejeze urechile. În realitate, turcul avea căști in-ear, iar în rest... Ei bine, regulamentul spune că poți veni fără echipament special, atât timp cât te aduci la competiție pe tine și pistolul.

Asta nu-l face pe Dikec mai puțin simpatic și nici nu-i spulberă aerul de erou nonșalant, imperturbabil și fotogenic. Oamenii l-au comparat cu John Wick, personajul interpretat de Keanu Reeves în celebra serie de filme, sau cu un asasin plătit, care debordează de calm și sânge rece.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.