Jocurile Olimpice

Qinwen Zheng a dus miracolul până la capăt! Prima sportivă din China care câștigă AURUL în proba de simplu la Jocurile Olimpice

+9 Foto
Chinezoaica Qinwen Zheng (7 WTA) a învins-o pe croata Donna Vekic (21 WTA), scor 6-2, 6-3, și a cucerit medalia de aur în competiția de tenis feminin de la Jocurile Olimpice.

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 03 august 2024

Chinezoaica Qinwen Zheng (7 WTA) a învins-o pe croata Donna Vekic (21 WTA), scor 6-2, 6-3, și a cucerit medalia de aur în competiția de tenis feminin de la Jocurile Olimpice.

Competiția de tenis s-a simțit ca un veritabil Grand Slam. Organizată pe zgura complexului de la Roland Garros, a oferit momente excepționale. Concursul feminin avea o mare favorită. Poloneza Iga Swiatek s-a oprit în semifinale, învinsă de Qinwen Zheng.

Qinwen Zheng, campioană olimpică la tenis

Moralul sportivei din China nu putea fi mai ridicat. S-a văzut și în primul set al finalei. Nivelul n-a fost cel mai bun, Zheng și Vekic au comis câte 12 erori neforțate. Diferența a fost făcută de micile detalii. Chinezoaica a salvat toate cele 3 mingi de break ale adversarei, Donna și-a pierdut de două ori serviciul.

Actul secund a fost un carusel. Cele două finaliste au avut statistici groaznice la serviciu. Frecvența primei mingi în cazul lui Qinwen a fost de doar 38%. Asta nu a împiedicat-o să se impună.

A avut un joc mai îngrijit și a profitat de nesiguranța loviturilor croatei, 16 erori neforțate. Zheng s-a impus într-o oră și 46 de minute și a devenit prima jucătoare din China care câștigă medalia de aur la Jocurile Olimpice, în proba de simplu.

Anul 2024 va rămâne unul de neuitat pentru chinezoaica în vârstă de 21 de ani. În afara aurului olimpic, Zheng a jucat și o finală de Grand Slam, la Australian Open, și a urcat în premieră în top 10 mondial.

Parcursul lui Qinwen Zheng spre aurul olimpic

  • Turul 1 » 6-0, 6-0 cu Sara Errani
  • Turul 2 » 6-2, 6-4 cu Arantxa Rus
  • Optimi » 6-7(7), 7-6(4), 6-1 cu Emma Navarro
  • Sferturi » 6-7(4), 6-4, 7-6(6) cu Angelique Kerber
  • Semifinale » 6-2, 7-5 cu Iga Swiatek
  • Finală » 6-2, 6-3 cu Donna Vekic

În finala mică, poloneza Iga Swiatek a învins-o pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova, scor 6-2, 6-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.