Jocurile Olimpice

S-a aflat ce i-a spus antrenorului, între reprize, maghiara învinsă de Imane Khelif: „Nu-mi pasă!”

+11 Foto
Anna Luca Hamori și Imane Khelif, după lupta de sâmbătă // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 03 august 2024

Maghiara Anna Luca Hamori, 23 de ani, a fost învinsă la puncte de algerianca Imane Khelif (25) în sferturile turneului olimpic de box, categoria mijlocie mică, 0-5. Înaintea ultimei runde, ea a purtat un scurt dialog curios cu antrenorul ei.

Anna Luca Hamori a fost la un pas de a-și asigura o medalie olimpică. Ar fi fost a șaptea medalie la Paris pentru delegația Ungariei.

Pentru a-și asigura măcar bronzul, Hamori ar fi trebuit să o învingă în sferturile turneului feminin de box, categoria mijlocie mică, pe algerianca Imane Khelif, a cărei participare la Jocurile Olimpice a fost puternic contestată.

Imane suferă de o tulburare de dezvoltare sexuală, ceea ce face să aibă cromozomi de tip XY, combinație specifică bărbaților, dar și niveluri de testosteron întâlnite în mod normal doar la masculi. Asta a dus la descalificarea ei de la Campionatele Mondiale de Box din 2023, dar la JO a primit „verde” să concureze.

Hamori nu i-a făcut față adversarei. A pierdut la puncte toate cele 3 reprize, în viziunea tuturor celor 5 judecători.

S-a aflat ce i-a spus antrenorului, între reprize, maghiara învinsă de Imane Khelif: „Nu-mi pasă!”

De altfel, a părut că și sportiva maghiară a resimțit superioritatea adversarei.

Publicația maghiară Sportal.hu a dezvăluit ce dialog a purtat Anna Luca Hamori cu antrenorul ei, la marginea ringului, înainte de ultima rundă, a treia.

„Nu pot câștiga!”, i-a spus ea antrenorului, care a încercat să o readucă cu mintea la meci: „Nu-mi pasă, trebuie să lovești!”.

Anna Luca Hamori a fost mai activă în ultima rundă, dar nu a reușit să puncteze cât și-ar fi dorit și cât ar fi trebuit pentru a întoarce scorul înregistrat după primele două runde. În consecință, ea a fost eliminată, iar Imane Khelif și-a asigurat medalia olimpică, urmând a o înfrunta în semifinale pe thailandeza Janjaem Suwannapheng.

VIDEO. Cum a învins-o Imane Khelif pe Anna Luca Hamori: meciul întreg

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.