Nationala

Hagi a refuzat naționala, iar acum comentează varianta Mircea Lucescu selecționer: „A avut tupeu mare”

Gheorghe Hagi, foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 04 august 2024

Gică Hagi, 59 de ani, a fost ținta numărul 1 a FRF pentru postul de selecționer al echipei naționale, dar a refuzat oferta. Acum, antrenorul-acționar de la Farul Constanța spune despre Mircea Lucescu, 79, în pole-position pentru a prelua naționala, că este „alegerea ideală”.

După ce Edward Iordănescu a informat conducerea FRF că nu va continua pe banca naționalei, federalii s-au orientat către Gică Hagi, cel care a făcut-o pe Farul de două ori campioană a României și, totodată, cel mai mare fotbalist pe care l-a dat țara noastră.

Hagi a refuzat propunerea de a prelua naționala, susținând că a fost „una dintre cele mai dificile decizii din viața mea”.

Refuzați de Hagi, federalii s-au reorientat și sunt aproape să bată palma cu Mircea Lucescu, cel care a mai condus prima reprezentativă în perioada 1981-1986, mandat în care i-a și acordat debutul lui Hagi sub „tricolor”.

Gică Hagi aprobă alegerea FRF, pe care a comentat-o după victoria echipei lui cu Poli Iași.

Gică Hagi, despre revenirea lui Mircea Lucescu ca selecționer al României: „Persoana ideală, nu contează vârsta”

„Era de așteptat ca după atâția ani să vină un antrenor care cred că este idolul tuturor care suntem români, la cum s-a dedicat profesiei, la cum a făcut această meserie. A calificat și construit echipe, a câștigat în Europa. Este persoana ideală în opinia mea. Nu contează vârsta. A zis că o să-și facă și un staff bun, eu cred că are capacitatea de a duce mai departe lucrurile. Fotbal mai bun decât al lui nu există.

Cred că este pentru toți românii alegerea perfectă. Eu? Nu are rost să repet. Mă bucur foarte mult că nea Mircea s-a întors la echipa națională. E omul, antrenorul care m-a debutat când aveam 17 ani. Cred că niciun alt antrenor nu ar fi făcut asta. M-a făcut și căpitan la 19 ani.

A avut tupeu mare, dar a știut în cine bagă. Acel jucător nu l-a dezamăgit cred că toată viața. Avem o relație foarte bună și mă bucur”, a afirmat Hagi la DigiSport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.