Liga 1

Universitatea Craiova - Petrolul 0-0 » Nici în Europa, nici în Superligă! „Juveții” calcă strâmb din nou: fără șut pe poartă astăzi

Universitatea Craiova - Petrolul // sursă foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 04 august 2024

Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești au remizat în etapa 4 din Superligă, scor 0-0, la capătul unui meci în care gazdele nu au avut șut pe poartă în fața unei echipe care acum două runde încasa 4 goluri de la Dinamo.

Cronică de Eduard Apostol: „Prost pentru Craiova, bine pentru Petrolul!”

Universitatea Craiova a fost zdruncinată de eliminarea prematură din cupele europene. Sau Petrolul Ploiești a fost energizată de succesul cu Rapid, în runda precedentă. Oltenii au fost destul de apatici, în timp ce "lupii" au vrut să muște din nou în Bănie.

Având încă pe conștiință eliminarea de la Maribor, Maldonado a fost cel mai bun om al alb-albaștrilor cel puțin în prima repriză. A salvat în minutul 10 din fața lui Tudorie, apoi din fața lui Grozav în minutul 20, imediat după ce Popescu a respins neconvingător un șut pe centrul porții al căpitanului ploieștenilor.

Craiova suferă și pierde jucători

Oaspeții au fost curajoși, mai ales că toamna trecută au învins cu 3-1 pe acest stadion, la ultima confruntare directă pe "Oblemenco". Denis Radu a livrat centrări de calitate, reluările n-au fost reușite, în schimb. Tudorie (28) a fost din nou în fața porții, dorind să se remarce contra uneia dintre fostele sale echipe.

Andrei Ivan a părăsit terenul, accidentat, detaliu ce dă fiori craiovenilor pentru ceea ce va urma. La pauză a cedat și Baiaram cu probleme medicale. Craiova a suferit și a tremurat din toate încheieturile. Doar Houri (36) a avut o tentativă de ocazie, a reluat lamentabil.

Când ai prea mulți în ofensivă și termini meciul fără șut pe poartă!

Maldonado a dat startul unei reprize secunde în care Universitatea Craiova a mizat total pe ofensivă. Mitriță n-a fost înțeles de către coechipieri, uneori, e și greu ca aceștia s-o facă. Bană a atacat poarta, însă fără niciun folos. Koljic s-a agitat și el, mai multă agitație decât coerență.

"Lupii" au stat la pândă, dorind să fie letali pe poziție reactivă, așa cum s-a întâmplat cu șutul viclean al lui Grozav (60), după un dribling interesant. Gicu rămâne jucătorul capabil să scoată ocazii din (mai) nimic.

Mehmet Topal l-a aruncat în luptă și pe Mateiu, unul dintre foștii lideri ai alb-albaștrilor, care a avut și misiunea de a-i pune frână lui Oshima, sosit în locul său în Bănie, și să ofere pase exacte pentru ofensivă.

Popescu (85) a avut o intervenție foarte, foarte bună la centrarea lui Grozav: dacă trecea mingea de el, Tudorie avea de îndeplinit o simplă formalitate.

S-a încheiat 0-0, Craiova a scârțâit și Costel Gâlcă are de ce să fie îngrijorat. Mehmet Topal și Petrolul confirmă că sunt pe un drum bun!

4goluri a încasat Petrolul în acest sezon, toate în meciul cu Dinamo (1-4), în rest fără gol primit ploieștenii cu Gloria Buzău, Rapid și Craiova

Notele GSP după Universitatea Craiova - Petrolul

U CRAIOVA: L. Popescu 7 - Vlădoiu 5 (46 Căpățână 5), Maldonado 7, Zajkov 6, Ndong 6 - Oshima 5, Mekvabishvili 6 (65 Al. Crețu 5) - Baiaram 5 (46 Bană 5), Houri 5 (74 Paradela 5), Mitriță 6 - Ivan 5 (37 Koljic 4).
Antrenor Constantin Gâlcă 6

PETROLUL: Zima 6 - Ricardinho 6, Papp 6, Huja 7, Dumitriu 6 - T. Keita 7, Jyry 6 - D. Radu 6 (78 Tolea), Hanca 6 (62 Mateiu 6), Grozav 7 - Tudorie 5 (90+4 D. Ilie). Antrenor Mehmet Topal 7

Arbitru Ionuț Coza (Cernica) - 6.
Asistenți Vasile Marinescu (București) - 7, Florian Vișan (Galați) - 7.

FINAL » Universitatea Craiova - Petrolul 0-0

  • 10.807 oameni au asistat la meci - număr oficial.

Universitatea Craiova - Petrolul, echipe de start:

CSU CRAIOVA (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Maldonado, Zajkov, Ndong - Oshima, Mekvabishvili - Baiaram, Houri, Mitriță (cpt.) - Ivan
Rezerve: S. Lung jr., Lazar - Căpățînă, Gașpăr, Sierra, Badelj, Al. Crețu, Bană, Danciu, Paradela, Mora, Koljic
Absent: Bancu (învoit)
Antrenor Constantin Gâlcă

PETROLUL (4-2-3-1): Zima - Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu - T. Keita, Jyry - D. Radu, Hanca, Grozav (cpt.) - Tudorie
Rezerve: Eșanu, Bălbărău - Stănică, Tolea, Mateiu, Boțogan, M. Bratu, M. Rădulescu, D. Ilie, R. Bucur
Absenți: Țicu (accidentat)
Antrenor Mehmet Topal

Stadion „Ion Oblemenco”
Arbitru Ionuț Coza (Cernica). Asistenți Vasile Marinescu (București), Florian Vișan (Galați)
Arbitru VAR Iulian Dima (București). Asistent VAR Raul Ghiciulescu (Lugoj)

Un moment de luat aminte: 13 aprilie 2024, Universitatea Cluj - Petrolul (1-2) a fost singura victorie reuşită de prahoveni în ultimele 14 deplasări din Superligă, interval în care au mai înregistrat din postura de vizitatori şase rezultate de egalitate şi şapte partide pierdute.

Oltenii au înscris în nouă dintre precedentele 10 jocuri disputate acasă în campionat, în şase dintre aceste partide reuşind cel puţin câte două goluri.

Cele mai importante informații despre istoricul partidei

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 10 ori, de şapte ori au câştigat oltenii, în timp ce prahovenii s-au impus de trei ori.

-În ediţia precedentă, U Craiova şi Petrolul s-au duelat în sezonul regulat, când ploieştenii au învins în Bănie cu 3-1, apoi alb-albaştrii şi-au luat revanşa pe „Ilie Oană", de unde au plecat cu toate punctele în urma victoriei la limită, scor 3-2.

 Constantin Gâlcă vs. Petrolul în toate competiţiile: 4 jocuri - 2 victorii - 1 remiză - 1 înfrângere.

 Mediile de vârstă: Universitatea Craiova - 25 ani şi trei luni; Petrolul Ploieşti - 23 ani şi 11 luni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.