Campionate

Remontada incredibilă în Supercupa Portugaliei dintre Sporting Lisabona și FC Porto » S-au marcat șapte goluri

+25 Foto
Remontada incredibilă în Supercupa Portugaliei dintre Sporting Lisabona și FC Porto » S-au marcat șapte goluri / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  duminică, 04 august 2024

Supercupa Portugaliei disputată de Sporting Lisabona și FC Porto a avut un deznodământ incredibil. Porto, câștigătoarea Cupei, s-a impus cu scorul de 4-3, deși după doar 24 de minute a fost condusă de campioana Portugaliei cu 3-0.

După doar șase minute de joc, Inacio a deschis scorul printr-o lovitură de cap cu pământul, de la opt metri, din centrarea lui Goncalves.

Sporting Lisabona a făcut spectacol cu FC Porto în primele 24 de minute

Trei minute mai târziu, Goncalves a trecut în postura de finalizator. El a pus latul la centrarea de la firul ierbii livrată de Gyokeres, iar portarul Costa nu a putut să blocheze cu piciorul balonul deviat de un coechipier, chiar dacă s-a aflat pe direcția șutului și a atins mingea.

+25 Foto
Sporting Lisabona - FC Porto 3-4 » Cele mai importante imagini / Foto: Imago Images

Gyokeres a livrat a doua pasă de gol, de data acesta pentru Quenda în minutul 24. Voleul său spectaculos, cu pământul, din interiorul careului advers, părea să fie reușita care să trimită Supercupa Portugaliei către echipa care l-a lansat pe Cristiano Ronaldo în fotbalul mare, în mandatul de antrenor al lui Ladislau Boloni.

FC Porto a reînceput remondata după o gafă comică în defensiva lui Sporting

Revenirea lui FC Porto a început după o respingere defectuoasă a lui Debast, stoperul lui Sporting Lisabona. Fără să vrea, el i-a așezat balonul perfect lui Galeno, în minutul 28, care a strecurat mingea fără emoții pe lângă portarul Kovacevic. Scorul final al primei reprize a fost 3-1 pentru Sporting Lisabona.

Tabela a rămas nemodificată până în minutele 64 și 66, când FC Porto a reușit să restabilească egalitatea în meci. Mai întâi, Nico Gonzalez a reluat cu ristul exterior centrarea lui Borges, de la 10 metri de poarta adversă în poziție centrală, și l-a lăsat fără răspuns pe Kovacevic. Ulterior, Galeno a avut de îndeplinit doar o simplă formalitate, după ce a fost lăsat singur cu poarta goală de centrarea lui Eustaquio. S-a făcut 3-3, iar Porto era de acum echipa care venea din spate cu un moral excelent.

Supercupa Portugaliei a avut nevoie de prelungiri pentru a-și decide câștigătoarea. Ivan Jaime a șutat, în minutul 101, de la aproximativ 23 de metri în blocajul unui adversar. Mingea s-a transformat într-un lob imparabil pentru ghinionistul Kovacevic, iar FC Porto a reușit să o întoarcă pe Sporting Lisabona de la 0-3 la 4-3.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.