Atletism

Un nou strigăt de disperare al unei sportive din România: „Ne antrenăm într-o săliță a unei facultăți. Nu cerem luna de pe cer, doar o groapă cu nisip și un culoar de 50m”

Articol de Andrei Crăiţoiu   —  duminică, 04 august 2024

După manifestul transmis de David Popovici și mesajul clar al Soranei Cîrstea, un alt sportiv din România trage un semnal de alarmă referitor la condițiile penibile pe care statul român le oferă sportivilor de la noi din țară. Vorbim de atleta Ioana Emilia Colibășanu, sportivă calificată la Campionatul European Under 23, care se va disputa în 2025, în Norvegia.

Într-o postare pe rețelele de socializare, sportiva din Constanța vorbește despre „un oraș mare, frumos, care totuși are 0 baze sportive pentru atletism. 0 săli pentru sezonul de iarnă și 0 stadioane cu pistă pentru sezonul de vară”.

„A trecut mai bine de un an de când a fost dărâmat SINGURUL stadion cu pistă pentru atletism. Iar cel promis nici acum nu este în construcție. Anul viitor voi participa la Europenele U23 în Norvegia, noi, săritorii calificați la această competiție internațională, nu avem condiții NORMALE de antrenament”, scrie Ioana Emilia Colibășanu.


„Nu cerem și nu vrem luna de pe cer, ne dorim condiții normale!”

Sportiva este calificată la Campionatul European Under 23, care se va disputa în 2025, în Norvegia. „Ne antrenăm într-o săliță a unei facultăți de 50m unde iarna este prea frig și vara sunt 40 de grade. De altfel singurul loc cu groapă de nisip din toată Constanța!”, explică Colibășanu.

În mesajul său, Ioana specifică „nu cerem și nu vrem luna de pe cer, ne dorim condiții normale de antrenament pentru un săritor, adică o groapă cu nisip și un culoar de 50 de metri!”.


„Medicamentele, refacerea, echipamentul, kinetoterapeutul și nutriționistul sunt plătite de FAMILIA MEA. Cer așa mult? Vă bucurați când ne vedeți pe podium, participând la competiții internaționale, iar noi mândri că am ajuns acolo! Condiții NORMALE de antrenament când?”, a mai scris sportiva din Constanța.

Din păcate, de la mediul politic nu mai avem așteptări de mult timp, pentru că au trecut 35 de ani și tot ce mai există sunt pozele. Primim mult mai mult ajutor de la sponsori privați, care răsar timid și le mulțumim pentru acest singur sprijin. Nu mă feresc să spun că le mulțumesc tuturor sportivilor din acea barcă și a celor zeci de mii de tineri care au fost scufundați din cauza condițiilor locale, înainte de a ajunge la debarcader!

Sorana Cîrstea, jucătoare de tenis

Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi... mai greu. Avem destul de multe probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu treaba asta. Trebuie să punem cu adevărat presiune

David Popovici, înotător

Lucrări blocate la stadionul din Constanța

Constanța și-a pus la pământ vechiul stadion începând de la mijlocul lunii iulie a anului trecut, apoi scandalul s-a mutat în tribunal. Conform municipalității în scurt timp va începe ridicarea arenei noi. Valoarea estimată a proiectului este de 379 milioane de lei (aproximativ 76 milioane de euro).

+14 Foto
Așa urmează să arate stadionul din Constanța / Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Noul complex sportiv va fi ridicat pe amplasamentul celui existent în prezent și va cuprinde următoarele:

  • o arenă de fotbal cu o capacitate de 18.190 locuri
  • un teren de antrenament pentru fotbal
  • o pistă de atletism cu 6 culoare omologată pentru competiții interne și internaționale având o tribună cu capacitatea de circa 1.000 de locuri
  • o clădire destinată vestiarelor echipelor de fotbal și atletism.

De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.