Emanoil Savin, primarul ales al Bușteniului, a murit în cursul zilei de astăzi la vârsta de 65 de ani, după ce i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe terenul de fotbal. Informația a fost confirmată de apropiații politicianului.
Din primele informații, Emanoil Savin se afla la un eveniment la hotelul pe care îl deținea în Bușteni. I s-a făcut rău și s-a prăbușit pe teren. Din păcate, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.
A venit un apel la 112 în Bușteni pentru un bărbat de 65 de ani, inconștient. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj SAJ Sinaia cu medic, care a ajuns în aproximativ 7 minute. L-au găsit în stop cardio-respirator, au început manevrele de resuscitare și au decis să îl transporte la Spitalul Sinaia, unde în jurul orei 12:45 a fost declarat decesul
surse medicale, pentru Libertatea
Politicianul Virgiliu-Daniel Nanu a fost printre primii care au anunțat decesul lui Savin. „Cu profundă durere, ne luăm rămas-bun de la domnul Emanoil Savin, un om de o valoare inestimabilă pentru comunitatea noastră. Domnul Savin nu a fost doar un primar ales, ci și un prieten drag, un lider dedicat și un model de urmat pentru toți cei care l-au cunoscut”.
Emanoil Savin câștigase din nou primăria la alegerile locale din 9 iunie cu 37,82%, în fața lui Alexandru Florescu (independent) 26,76%, și urma să revină la primărie în luna octombrie. Savin mai fusese primar al Bușteniului în perioada 2004-2016.
Decesul politicianului vine în ziua în care aniversa 40 de ani de căsătorie. Acesta chiar postase pe pagina sa de Facebook o imagine alături de soție.
Emanoil Savin a fost portar
Emanoil Savin, născut pe 6 septembrie 1958, la Costache Negri, în județul Galați, a fost portar. El a apărat puțin la Oțelul Galați și mult timp la echipele prahovene Carpați Sinaia și Caraimanul Bușteni. A avut un frate, Veniamin Savin, considerat un mare talent al fotbalului gălățean, care a murit de tânăr, într-un accident auto. Veniamin Savin a jucat la Gloria CFR Galați.
Emanoil Savin a fost finanţator (alături de Viorel Mălușel) al echipei de fotbal Apulum Alba Iulia, în perioada 2003-2005, când ardelenii au înregistrat cele mai bune rezultate din istoria de 100 de ani a clubului. De asemenea, a mai fost președinte la Astra când echipa ploieșteană încă nu se mutase la Giurgiu. Savin a investit și la echipa feminină de handbal U Remin Deva.
Emanoil Savin, „colecționarul” de personalități
Emanuel Savin a devenit cunoscut în spațiul public și prin plăcerea lui de a acorda din abundență titluri de „Cetățean de Onoare” ale orașului Bușteni pentru numeroase personalități ale României, incluzând aici sportivi, artiști, profesori, medici etc. Savin nu rata apoi ocazia de a se poza în spațiul public cu respectivii.
Astfel, Simona Halep, Ana Maria Popescu, Eduard Novak, Alina Dumitru, Adrian Mutu, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Leonard Doroftei, Ionel Ganea, Lucian Bute, Marcel Pavel, Tudor Chirilă sau Andrei Păunescu sunt doar câteva dintre numele care au primit de-a lungul mandatului primarului distincția de Cetățeni de Onoare ai Bușteniului. Emanoil Savin era nașul de cununie al lui Lucian Bute.
{{text}}