Jocurile Olimpice

O româncă, în staff-ul chinezului care a luat argint la Jocurile Olimpice: „Nu aș schimba asta pentru nimeni altcineva”

+20 Foto
Julia Moldovan, sărbătorind medalia alături de cei doi chinezi / Sursă foto: Instagram

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 04 august 2024

Românca Julia Moldovan, fostă jucătoare de tenis, în prezent fizioterapeuta chinezului Zhizhen Zhang, ocupantul locului 41 în clasamentul ATP, a urmărit îndeaproape rezultatele remarcabile reușite de China în turneul olimpic de tenis. Zhang, jucătorul cu care Julia colaborează de mult timp, a luat argintul la dublu mixt, alături de Wang Xinyu, în timp ce Qinwen Zheng și-a adjudecat aurul la simplu feminin.

În ultimii doi ani, figura lui Zhizhen Zhang a devenit una inconfundabilă în tenis. Jucătorul de 27 de ani e o prezență nelipsită de la startul turneelor importante din circuit, iar anul acesta a atins locul 31 în ierarhia mondială, devenind cel mai bine clasat tenismen din istoria Chinei.

De mai bine de patru ani, charismaticul Zhizhen Zhang o are în loja sa și pe Julia Moldovan, cea care a povestit pe larg, într-un amplu interviu oferit Gazetei Sporturilor, cum a ajuns să colaboreze cu jucătorul din China. Julia a practicat tenis de performanță, iar apoi a făcut reconversia spre actuala breaslă.

Julia Moldovan, martoră la argintul istoric al lui Zhizhen Zhang

La Paris, colaborarea dintre cei doi a adus și cel mai important rezultat de până acum, unul de care Julia e din cale afară de mândră.

Zhizhen Zhang a plecat de la Jocurile Olimpice cu o medalie de argint în proba de dublu mixt, cucerită alături de compatrioata Wang Xinyu. Cei doi au pierdut o finală pe muchie de cuțit în fața cehilor Katerina Siniakova și Tomáš Macháč, scor 2-6, 7-5, [8-10].

„Nu m-am gândit niciodată că voi merge la Jocurile Olimpice parte din echipa unui jucător chinez, dar acum nu aș schimba asta pentru nimeni altcineva”, a mărturisit Julia.

+20 Foto
instagram.com/julia.moldovan/

„Ivan Ljubicic m-a angajat să lucrez cu Zhizhen”

Julia Moldovan s-a perfecționat la„Ivan Ljubicic Academy”, școala de tenis a fostului număr 3 mondial.

„Am început colaborarea prin Ivan Ljubicic. Zhizhen era manageriat de el și Ivan m-a angajat ca să lucrez cu Zhizhen și alți câțiva jucatori pe care îi mai avea in agenție. Se întâmpla la începutul anului 2020”, a povestit Julia pentru GSP.

+20 Foto
instagram.com/julia.moldovan/

Mi-a plăcut mult sportul, deși n-am avut un nivel de joc bun. Am început când aveam 11 ani și nu am fost deloc talentată (râde). Cu toate astea, pentru că mi-a plăcut așa mult, am vrut să rămân în tenis. Când eram la liceu, nu știam ce vreau să fac, dar, după aceea, unul dintre unchii mei mi-a sugerat Facultatea de Kinetoterapie de la București, eu oricum voiam să mă mut la București pentru a mă mai antrena. Până la urmă, m-am și mutat, am început facultatea, iar la două-trei luni distanță m-am lăsat de tenis.

După ce am terminat facultatea, o jucătoare mi-a oferit oportunitatea de a călători alături de ea ca fizioterapeut personal și așa am ajuns în circuit. Odată ce ești acolo, cunoști jucători, pe unii îi știam deja de la turneele la care fusesem fizioterapueut în România. Și am rămas în lumea asta, mi-a plăcut foarte mult și îmi place în continuare ceea ce fac

- Julia Moldovan, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.