Jocurile Olimpice

Pentru cine vom avea emoții în ultima săptămână a Jocurilor Olimpice de la Paris?

Cătălin Chirilă în acțiune la Campionatele Europene de la Szeged FOTO Raed Krishan

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 05 august 2024

Delegația tricoloră a adunat deja șapte medalii la Paris grație lui David Popovici și canotorilor, dar mai speră și la alte distincții în ultimele șapte zile ale întrecerii din capitala Franței. Reflectoarele sunt puse acum pe canoistul Cătălin Chirilă.

David Popovici a intrat în vacanță, canotorii mai stau câteva zile la Paris mutându-se de duminică în Satul Olimpic pentru a gusta din atmosfera olimpică.

Până acum au fost cazați într-o abație, aproape de baza de concurs, pentru a fi cât mai eficienți cu timpul lor.

Canotorii vor rămâne acolo până pe 7 august, când este programată întoarcerea în țară și după ce vor mai participa la câteva evenimente vor putea să uite o perioadă de sport.

Au adus bucurie și medalii în prima parte a Jocurilor Olimpice, iar acum e rândul altor sportivi români să strălucească.

Zile importante pentru Cătălin Chirilă

Toate gândurile se îndreaptă spre Cătălin Chirilă în proba de canoe simplu 1.000 m. El a ajuns vineri la Paris și deja se antrenează pe apele de la Vaires-sur-Marne, acolo unde au concurat și canotorii. Cătălin Chirilă, campion european en titre și vicecampion mondial, intră în concurs pe 7 august, urmând ca finala probei sale să aibă loc pe 9 august.

Gimnastica își ia adio de la Paris

Până atunci, luni, programul este unul extrem de încărcat. Gimnastica are ultima zi de concurs, cu româncele Sabrina Maneca-Voinea (bârnă și sol) și Ana Maria Bărbosu (sol) în concurs, prima are loc la 13:38, iar a doua la 15:23.

Echipa feminină de tenis de masă cu Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Adina Diaconu întâlnește India de la ora 11:00 în primul tur. O echipă incomodă de care româncele speră să treacă.

Tot luni debutează și luptătorii români la Paris, primii fiind cei de la greco-romane, Răzvan Arnăut (60 kg) și Alin Alexuc (130 kg). Naționala de masculină de polo își încheie evoluția cu Muntenegru în La Defense Arena.

Alina Rotaru-Kottmann intră miercuri în concurs

Marți, Bianca Ghelber, campioană europeană în 2022, va evolua și ea în finală de la aruncarea ciocanului, unde s-a calificat penultima.

Alina Rotaru-Kottmann, bronz mondial la săritura în lungime debutează și ea la Paris, finala urmând să aibă loc pe 8 august.

Miercuri, Andreea Ana, campioana europeană en titre, intră pe salteaua din arena Champs-de-Mars la categoria 53 kg. Tot atunci debutează și Mihaela Cambei în concursul de la haltere la categoria 49 kg.

Joi, intră în calificări și Annaliese Drăgan, singura reprezentantă a României la gimnastică ritmică. Tot atunci este și finala probei lui Cătălin Chirilă.

Vineri este programată să intre în concurs halterofila Loredana Toma la categoria 71 kg. Sâmbătă, ultima luptătoare, Cătălina Axente la 76 kg.

Maratonul închide Jocurile Olimpice

Duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, Delvine Relin Meringor și Joan Chelimo Melly, atlete naturalizate, vor alerga maratonul pe străzile Parisului. Apoi totul se va transforma în amintiri și în poveșt

Medaliile României la Jocurile Olimpice de la Paris

  • AUR
  • Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Petreanu » canotaj, 8 plus 1 ram
  • David Popovici » înot, 200 metri liber
  • Marian Enache, Andrei Cornea » canotaj, dublu vâsle
  • ARGINT
  • Ancuța Bodnar, Simona Radiș » canotaj, dublu vâsle
  • Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel » canotaj, dublu rame
  • BRONZ
  • David Popovici » înot, 100 m liber
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.