Jocurile Olimpice

Novak Djokovic, declarația la care nu se aștepta nimeni după aurul luat la Jocurile Olimpice: „Este adevărat”

Novak Djokovic, suprem la Jocurile Olimpice! A cucerit medalia de aur, singura distincție majoră pe care n-o câștigase / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 05 august 2024

Novak Djokovic (37 de ani) a câștigat aurul olimpic la Paris după finala cu Carlos Alcaraz, scor 7-6, 7-6, și a făcut un anunț surprinzător.

Sârbul a declarat că vrea să participe și la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles, atunci când va avea 41 de ani. Djokovic a câștigat duminică singura distincție care îi lipsea în carieră, aurul la Jocurile Olimpice.

+50 Foto
Novak Djokovic, suprem la Jocurile Olimpice! A cucerit medalia de aur, singura distincție majoră pe care n-o câștigase / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

Novak Djokovic, anunț surprinzător la Paris: „Da, este adevărat”

„Este adevărat, mi-ar plăcea să joc la Los Angeles 2028. Știu că am câștigat deja toate turneele mari, dar încă iubesc acest sport, îmi place să concurez, să mă antrenez zi de zi, să continui să mă perfecționez și să am grijă de corpul meu.

Tenisul înseamnă mult pentru mine și fac tot ce pot să dau totul înapoi acestui sport”, a declarat Novak Djokovic, potrivit Eurosport.

Djokovic: „Era clar că voi fi un jucător diferit față de finala Wimbledon”

Djokovic a vorbit și despre problemele medicale din acest an și despre finala de la Wimbledon pierdută în fața lui Carlos Alcaraz.

„M-am pregătit pentru Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice pentru a oferi cea mai bună versiune a mea. Accidentarea din Marele Şlem de la Paris mi-a perturbat planurile, dar faptul că am ajuns în finală la Londra m-a făcut să văd că mi-am revenit la nivelul obişnuit.

Oricât de ușor m-a învins Carlos în acea finală, era clar că voi fi un jucător de tenis diferit în acest turneu. Nu există o motivație mai mare decât să lupţi pentru țara ta. După câștigarea primelor două meciuri de aici, de la Paris, am știut că pot merge până la capăt”, a mai declarat Novak Djokovic.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.