Jocurile Olimpice

Danemarca - Olanda, derby-ul din sferturile turneului feminin de handbal de la JO de la Paris! Cum arată tabloul

Danemarca - Olanda, derby-ul din sferturile turneului feminin de handbal de la JO de la Paris. Foto: Imago Images

Articol de Costi Prună  —  luni, 05 august 2024

După cele 5 meciuri din grupă pentru fiecare echipă, 8 formații s-au calificat în faza sferturilor de finală de la JO Paris. În această fază a competiției, doar favoritele s-au calificat pe tabloul eliminatoriu.

În grupa A, Norvegia, Suedia și Danemarca au avut fiecare câte 8 puncte din 4 victorii și a fost nevoie de partajarea celor 3 printr-un clasament intermediar între formațiile scandinave.

Norvegia, Suedia și Danemarca s-au bătut între ele

Cum în meciurile directe fiecare a obținut câte o victorie: Suedia-Norvegia, 32-28, Norvegia -Danemarca 27-18, Danemarca- Suedia, 25-23, cele 3 formații au fost departajate pe baza golaverajului din meciurile directe și astfel Norvegia a ieșit pe locul 1, Suedia pe 2 și Danemarca pe 3. În meciul care a decis locul 1, Norvegia-Danemarca, pivotul norvegiencelor Kari Dale a marcat 6 goluri din 8 aruncări.

A patra formație calificată din grupa A, a fost Germania care cu 2 puncte în clasamentul parțial cu Coreea de Sud și Slovenia care aveau și ele tot 2 puncte, s-a calificat datorită golaverajului superior. Decisivă pentru Germania a fost victoria cu Slovenia scor 41-22.

Franța a bătut tot în grupa B de la JO de la Paris

În grupa B, campioana olimpică și mondială, Franța, și-a demonstrat superioritatea și a câștigat toate cele 5 partide. Ea a fost urmată în clasament de Olanda cu 8 puncte, Ungaria cu 5 și Brazilia cu 4. În derby-ul cu Olanda, Franța a câștigat cu 32-28, partidă în care extrema dreaptă Chloe Valentini a marcat 10 goluri din 12 aruncări.

Suspansul a ținut până în ultima etapă, când s-a aflat echipa de pe locul 4 , ultimul care ducea în sferturi. Meciul decisiv dintre Brazilia și Angola a fost câștigat până la urmă lejer de brazilience, cu 30-19.

Naționala Spaniei a fost surpriza negativă în grupa B de la JO. Foto: Imago Images

Surpriza negativă în grupă a fost naționala Spaniei, antrenată de celebrul Martin Ambros. Ibericele au pierdut toate partidele și au terminat competiția cu un golaveraj de minus 32.

Handbalul se mută la Lille în fața a 30.000 de spectatori

Cele 4 formații din fiecare grupă au fost împerecheate pentru sferturile de finală după sistemul clasic: A1-B4, A2-B3, B1-A4, B2-A3.

Partidele se vor juca marți la Lille, pe stadionul Pierre-Mauroy, cu o capacitate de 50.000 de locuri. Aici s-au disputat meciuri de la EuroBasket 2015, CE de fotbal 2016 și de la Cupa Mondială de rugby 2023.

Stadionul Pierre-Mauroy (Lille). Foto: Imago Images

Arena a fost construită în perioada martie 2010-august 2012 și a costat aproximativ 282 milioane euro. Ea are acoperiș retractabil și pentru meciurile de handbal va avea o capacitate de 30.000 de locuri. Tot aici s-au disputat și meciuri de baschet din cadrul turneului olimpic.

Programul sferturilor de finală:

  • Norvegia - Brazilia (marți, 22:30, Max),
  • Suedia - Ungaria (marți, 18:30, Eurosport 2),
  • Franța - Germania (marți, 14:30, Eurosport 2),
  • Olanda - Danemarca (marți, 10:30, Eurosport 2).
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.