A 56-a ediție a Turului României începe în 14 august la Deva și propune 5 etape. Competiția se va termina la București, unde pentru prima dată după 20 de ani, etapa finală se va desfășura pe Bulevardul Unirii. Evenimentul însumează peste 800 de km și aduce la start 26 de echipe din 14 țări
„Vom avea la start 7 echipe românești, respectiv peste 35 de rutieri români care vor concura în Turul României, unii dintre ei chiar pentru prima dată. În cei 800 de km, Turul va parcurge regiuni istorice și geografice importante și invităm toți localnicii să iasă să încurajeze plutonul ciclist”, spune Cătălin Sprînceană, președintele Federației Române de Ciclism.
„Turul României este si o oportunitate de a inspira copiii să facă sport și să îmbrățișeze un stil de viață sănătos și activ, și îi invităm să participe la competițiile dedicate lor din Alba Iulia, Cristian, Târgoviște și Bucuresti”, a mai declarata acesta.
6 echipe din România participă la „Micla Buclă”
Așadar anul acesta participă la Turul României 26 de echipe din 14 țări: 6 din România, 3 din Germania, câte 2 din Austria, Cehia, Olanda, Polonia și Italia, câte o echipă din Kazahstan, USA, Franța, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria și Croația.
România va fi reprezentată la start de echipa națională, două echipe continentale - Mentorise MLMsuperstars și Vini Monzon - Savini Due OMZ, dar și de trei echipe de club – Team Novak, Steaua București și UVT – Devron West Cycling Team.
- Etapa 1 (14 august): Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia
- Etapa 2 (15 august): Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
- Etapa 3 (16 august): Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului - Cristian
- Etapa 4 (17 august): Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Provița de Sus – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești - Târgoviște
- Etapa 5 (18 august): Circuit în București
„Pentru a încuraja mersul pe bicicletă și ciclismul profesionist, Turul României include în program competiții conexe dedicate copiilor cu vârste de la 2-14 ani. Înscrierea este gratuită, iar primii 3 copii din fiecare categorie de vârstă / gen vor primi premii”, anunță organizatorii.
Competițiile pentru copii se desfășoară după următorul program:
- 14 august, Alba-Iulia, Piața Unirii, între orele 14:00-16:30
- 16 august, Cristian (BV), Esplanada Casei de Cultură, între orele 12:00-14:00
- 17 august, Târgoviște, Bulevardul Libertății, între orele 13:30-15:30
- 18 august, București, Bulevardul Unirii, Biblioteca Națională, între orele 13:30-16:00
România continuă să celebreze spiritul sportiv și performanța prin Turul României. Este o onoare pentru noi să sprijinim, pe termen lung, Federația Română de Ciclism în organizarea acestui eveniment emblematic pentru români și, ori de câte ori avem ocazia, ne mândrim cu el și peste hotare. Vă invităm să susținem Turul pe străzi
Tiberiu Dănețiu, reprezentant Auchan
Povestea Turului României
Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când publicația „Revista Automobilă” a organizat Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București.
Competiția s-a desfășurat între 1910 și 1913, când a izbucnit Primul Război Mondial. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională - Turului României, supranumită și „Mica Buclă”.
Între 1936-1946 competiția nu a avut loc, iar din 2008 a început să figureze în calendarul Federației Internaționale de Ciclism.
{{text}}