Jocurile Olimpice

Simona Amânar, reacție rapidă după controversa cu Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea. Cum explică depunctarea

Articol de Oana Dușmănescu  —  luni, 05 august 2024

Simona Amânar, 44 de ani și fost mare nume în gimnastica românească, a vorbit despre situația dramatică în care s-au regăsit fetele noastre, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea, în finalele pe aparate.

  • CE S-A ÎNTÂMPLAT? Ana Maria Bărbosu a fost declarată medalie de bronz la sol, după o evoluție consistentă, cu un punctaj de 13.700 puncte. Imediat, echipa României s-a bucurat zgomotos, dar decizia a fost întoarsă la 30 de secunde!
  • Americanca Jordan Chiles a făcut contestație și a primit punctajul necesar - de la 13.666 la 13.766 puncte - pentru a urca pe ultima treaptă a podiumului, de pe locul 5! Prin urmare, fetele noastre, Ana Maria Bărbosu și Simona Maneca-Voinea, ambele cu 13.700 puncte, au terminat pe locurile 4, respectiv 5;
  • În plus, au fost multe priviri iscoditoare după ce Sabrina Maneca-Voinea a primit o notă foarte slabă în urma evoluției.

GALERIE FOTO. Momentul în care Ana Maria Bărbosu a aflat că a pierdut medalia de bronz și a izbucnit în lacrimi

+10 Foto
Ana Bărbosu finală sol Jocurile Olimpice 2024, momentul în care a aflat că a pierdut medalia de bronz Foto: captură tv

Simona Amânar pentru Gazeta Sporturilor: „Poate să fi fost la acel dublu întins cu pas înainte, să nu fi fost cumva afară”

Simona Amânar a văzut finala de la sol pe telefon și spune că, în primă fază, nu și-a dat seama de motivul pentru care Sabrina Maneca-Voinea a fost depunctată cu o zecime de punct. „Nu am înțeles nici eu exact. Poate să fi fost la acel dublu întins cu pas înainte, să nu fi fost cumva afară”, a spus tripla campioană olimpică tricoloră pentru GSP.

+16 Foto
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

„Competiția de la Paris a fost foarte frumoasă, dar mi s-a părut extrem de obositoare. Pe vremea mea, toate finalele pe aparate erau în aceeași zi. Intram în concurs în aceeași formă, nu ieșeam din atmosferă. Așa cum e acum pot apărea accidentări. Dar mă bucur că fetele au fost acolo, în elita mondială. Data viitoare va fi mai bine”, a spus Amânar.

Podiumul final la sol a arătat așa: brazilianca Rebeca Andrade (14.166 puncte), americancele Simone Biles (14.133p) și Jordan Chiles (13.766p). A fost prima medalie olimpică pentru Jordan Chiles.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.