Jocurile Olimpice

Regretul Adinei Diaconu, după eliminarea prematură de la Jocurile Olimpice: „Acolo s-a decis meciul”

Adina Diaconu la antrenamente FOTO Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  luni, 05 august 2024

Adina Diaconu, 24 de ani, a avut parte de un debut de „foc” la Jocurile Olimpice, la prima ei apariție de asemenea anvergură. Diaconu a intrat în decisivul meciului România - India, pierdut de echipa feminină de tenis de masă cu 2-3, după ce evoluase și la dublu, alături de Eliza Samara. Tânăra din Slatina s-a înclinat în fața experimentatei Manika Batra (0-3 la seturi), deși simte că meciul ar fi putut decurge altfel dacă reușea să-și adjudece actul secund.

Aventura echipei feminine de tenis de masă a ajuns prematur la final, după înfrângerea suferită în „optimi” în fața outsiderei India. România n-a mai putut surmonta avantajul de 2-0 al asiaticelor, chiar dacă victoriile reușite de Elizabeta Samara și Bernadette Szocs echilibraseră situația la general.

Adina Diaconu, debut complicat la Jocurile Olimpice: „Dacă reușeam să câștig setul doi, alta era soarta meciului”

Antrenorul lotului feminin, Viorel Filimon, a mizat, pe lângă Eliza Samara și Berni Szocs, pe o debutantă la Jocurile Olimpice, în persoana Adinei Diaconu.

Fostă campioană europeană de tineret, Diaconu a luat startul la Paris încă din primul meci al zilei, cel de dublu, în care a făcut pereche cu Elizabeta Samara. Cele două au pierdut în fața perechii din India (Archana Girish Kamath / Sreeja Akula), scor 9-11, 10-12, 7-11, apoi destinul a făcut ca ea să fie nevoită să joace meciul decisiv.

Acolo, experimentata Manika Batra nu i-a lăsat niciun set Adinei, deși jucătoarea noastră a beneficiat de oportunitățile ei în actul secund. Într-un interviu acordat la finalul meciului, Adina a spus care e marele său regret după eșecul din meciul cinci:

„Sunt dezamăgită, a fost un meci greu, după cum ne așteptam. Indiencele au făcut un meci foarte bun, au reușit să se monteze un pic mai bine în momentele-cheie.

Noi am luptat până la ultimul punct. Chiar dacă am fost conduse cu scorul de 2-0, am reușit să întoarcem soarta meciului.

Am intrat la 2-2, bineînțeles că a fost o presiune, dar am reușit cumva să mă detașez de ea și să intru în meci. Cred că dacă aș fi reușit să câștig setul doi, alta era soarta meciului”, i-a spus Adina Diaconu reporterului GSP aflat la sala din Paris Expo Porte de Versailles.

Adina Diaconu la antrenamente FOTO Raed Krishan

„Participarea la Jocurile Olimpice este o experiență unică, o experiență pe care mi-am dorit încă de când m-am apucat de acest sport să o trăiesc. Sunt diferite trăiri, diferite emoții, întâlnești sportivi, campioni olimpici, campioni mondiali, este de nedescris”, declarase Adina Diaconu pe 25 iulie, în momentul tragerii la sorți.

România - India 2-3

  • Meciul 5: Adina Diaconu - Manika Batra 5-11, 9-11, 9-11
  • Meciul 4: Bernadette Szocs - Archana Girish Kamath 11-5, 8-11, 11-7, 11-8
  • Meciul 3: Elizabeta Samara - Sreeja Akula 8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-8
  • Meciul 2: Bernadette Szocs - Manika Batra 5-11, 7-11, 7-11
  • Meciul 1: Adina Diaconu / Elizabeta Samara - Archana Girish Kamath / Sreeja Akula 9-11, 10-12, 7-11
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.