Campionate

PSG a reușit astăzi un supertransfer și este aproape de al doilea » 110 milioane de euro pentru două achiziții!

Joao Neves, în tricoul celor de la Benfica Lisabona / Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 05 august 2024

PSG l-a cumpărat pe internaționalul portughez Joao Neves (19 ani), de la Benfica, în schimbul a 70 de milioane de euro. Neves a semnat pe 5 ani. Campioana Franței este foarte aproape să îl aducă și pe Willian Pacho (22), fundașul central de la Eintracht Frankfurt.

Una dintre marile senzații ale sezonului trecut în Europa, Joao Neves a semnat astăzi cu Paris SG. Campioana Franței a trebuit să plătească nu mai puțin de 70 de milioane de euro pentru mijlocașul în vârstă de numai 19 ani al Benficăi, care a semnat un contract pe 5 ani.

Joao Neves avea o clauză de 120 de milioane de euro în contractul cu Benfica

Și a ieșit chiar ieftin! În primăvară, de serviciile lui Neves erau interesați și trei giganți din Premier League, Manchester United, Arsenal și Manchester City. Dar au făcut pasul înapoi, după ce Benfica a insistat pentru plata clauzei din contractul jucătorului, cifrată la 120 de milioane de euro - potrivit expertului în transferuri Fabrizio Romano.

A rămas în cursă doar PSG și în cele din urmă a reușit să-l obțină la puțin peste jumătate din valoarea respectivei clauze. Au contat foarte mult și insistențele jucătorului, care a prioritizat transferul în capitala Franței.

Joao Neves a fost adus la solicitarea expresă a antrenorului Luis Enrique

Astfel, el devine a doua achiziție a lui PSG în această vară, după ce clubul l-a confirmat pe Safonov, portarul Krasnodarului, în iunie. Aducerea lui Joao Neves a fost dorința expresă a antrenorului Luis Enrique, care a avut o conversație cu jucătorul și i-a cerut lui Luis Campos încorporarea lui.

Internaționalul portughez este un mijlocaș dinamic, cu multă calitate, iar la PSG va juca alături de un alt portughez, Vitinha. Cuplu ce poate aduce un important salt calitativ în jocul francezilor.

Joao Neves a adunat în tricoul Benficăi 75 de meciuri oficiale, în care a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase de gol. În stagiunea recent încheiată, el a jucat de 55 de ori pentru multipla campioană a Portugaliei, marcând 3 goluri și oferind două pase de gol.

PSG este aproape să îl aducă și pe Willian Pacho

După ce l-a adus pe Joao Neves, PSG este aproape să bată palma și cu Willian Pacho, fundaș central ecuadorian care a evoluat pentru Eintracht Frankfurt în sezonul trecut.

Același Fabrizio Romano a anunțat că mutarea urmează să se facă în schimbul a 40 de milioane de euro, la care se pot adăuga alte 5 sub formă de bonusuri. Jurnalistul italian spune că transferul urmează să devină oficial în următoarele ore. Pacho va semna un contract valabil pe următorii 5 ani.

Willian Pacho, jucând pentru Eintracht Frankfurt / foto: Imago Images

Willian Pacho sosea în fotbalul european în 2022, când belgienii de la Antwerp în transferau de la Independiente del Valle, din Ecuador. După ce a jucat un an și jumătate în Belgia, Pacho a fost transferat de Frankfurt pentru 9 milioane de euro.

În tricoul nemților, Pacho a adunat 44 de partide, timp în care a reușit două pase decisive.

35 de milioane de eurovalorează Willian Pacho, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.