Jocurile Olimpice

„Am mers la arbitra-șefă!” » Ce răspunsuri a primit Nadia Comăneci în controversa finalei de la sol: „Asta este regula”

+13 Foto
Nadia Comăneci, 62 ani, prima gimnastă din lume notată cu 10, cvintuplă campioană olimpică, a oferit explicații privind notele sportivelor din România, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea Maneca, din finala de la sol de astăzi. Captură: TVR Sport

Articol de Cezar Titor  —  luni, 05 august 2024

Nadia Comăneci, 62 ani, prima gimnastă din lume notată cu 10, cvintuplă campioană olimpică, a oferit explicații privind notele sportivelor din România, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea Maneca, din finala de la sol de astăzi.

Inițial, sportiva din România s-a aflat pe ultima treaptă a podiumului în Bercy Arena, însă distincția i-a aparținut pentru doar 30 secunde. În urma contestației antrenorilor americani, Jordan Chiles, clasată inițial pe poziția a 5-a, cu un scor de 13.666, le-a devansat pe sportivele din România (Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea Maneca), obținând „bronzul”, prima ei medalie olimpică individuală.

Nadia Comăneci confirmă cele declarate de Simona Amânar, în exclusivitate pentru GSP: „Nu am înțeles nici eu exact. Poate să fi fost la acel dublu întins cu pas înainte, să nu fi fost cumva afară”

+13 Foto
Ana Bărbosu finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

Așa a arătat clasamentul final în concursul de la sol:

Clasamentul final în concursul de sol de la Jocurile Olimpice

Nadia Comăneci: „Au spus că au o fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei, care a ieșit puțin afară din linie”

„Am fost la arbitra-șefă ca să înțeleg de ce i s-a făcut această deducție de 0,1 Sabrinei Voinea. Au spus că au o fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei, care a ieșit puțin afară din linie, ceea ce eu nu am văzut, însă au refăcut fotografia. Am înțeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut valoarea din șase, astăzi i-au dat din 5.9. (n.r. - de fapt, în calificări, exercițiul Sabrinei a avut dificultatea 6.200, iar ]n finala pe echipe 6,000).

Sunt mândră de aceste fete, au concurat fabulos, iar exercițiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper ca toată lumea s-a bucurat să vadă această finală. Sper ca acești copii să continue și să motiveze generația de astăzi. Nu poți face contestație la nota de execuție, asta este regula”, a declarat Nadia Comăneci pentru TVR Sport.

GALERIE FOTO. Momentul în care Ana Maria Bărbosu a aflat că a pierdut medalia de bronz și a izbucnit în alcrimi

+13 Foto
Ana Bărbosu finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

Când am văzut că sunt pe locul trei, m-am simțit extrem de mândră că am adus România, din nou, pe podium la gimnastică, însă decizia arbitrelor a schimbat acest lucru. Sunt dezamăgită de această decizie, însă știu că am făcut tot ce am putut. Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, însă știu ce e în inima mea. Mi-aș fi dorit să fie România pe locul trei, nu SUA.

- Ana Maria Bărbosu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.