Liga 1

3 cifre șocante după Rapid - Sepsi » Giuleștenii n-au mai fost atât de dominați în noul Giulești

+31 Foto
Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 06 august 2024

Rapid și Sepsi au terminat la egalitate, 2-2, în ultimul meci al rundei a 4-a din Superligă. Partida a fost una cu două răsturnări de scor, dar și cu multe momente de joc moarte. La final, fanii giuleșteni și-au manifestat nemulțumirea față de jocul prestat, iar cifrele demonstrează că jocul a suferit.

„Nu e normal ca toate echipele să ne domine pe teren propriu”, a spus Viorel Moldovan, președintele Rapidului, imediat după meci. Iar cifrele arată că Sepsi a fost echipa care a controlat partida din Giulești. Raportul Wyscot analizat de Gazeta Sporturilor arată o diferență incredibilă între cele două echipe.

Cifre șocante după Rapid – Sepsi: oaspeții, posesie dublă

Trupa lui Bernd Storck a reușit, în ciuda vacarmului creat de cei 10.000 de fani, să domine partida din Giulești, în special la capitolul posesie. Acolo unde diferența este una incredibilă. Iar jucătorii Rapidului s-au chinuit de multe ori să țină de minge.

Trupa lui Lennon nu a înregistrat nicio posesie mai lungă de 45 de secunde, asta în timp ce Sepsi a reușit-o de 5 ori.

9 secundea fost durata posesiei Rapidului. În cazul lui Sepsi, a fost de 15 secunde

Sepsi a terminat meciul cu o posesie mai mult decât dublă față de rivală, 68% vs. 32%. Diferența mai mare se vede atunci când procentele sunt transformate în minute. Concret, covăsnenii au ținut de minge timp de 33 de minute. Dublu față de Rapid, 14 minute.

Sepsi, de două ori mai multe pase

Și la capitolul pase Sepsi a stat mult mai bine. De două ori mai bine. Potrivit raportului Wyscout, jucătorii echipei din Sf. Gheorghe au trimis 585 de pase, dintre care 497 au ajuns la destinați (85%).

De partea cealaltă, Rapid nu a excelat nici la acest capitol. Doar 225 de pase trimise. Dintre acesta, doar 157 (70%) au fost precise.

20-11a fost raportul șuturilor trimise de cele două echipe. Sepsi a trimis 7 pe poartă, Rapid 4.

Multe dueluri pierdute de atacanți

Cei patru jucători ofensivi pe care Rapid a mizat în partida de luni seară, Burmaz, Hasani, Jambor și Petrila au suferit la capitolul dueluri câștigate. Și au „impresionat” la capitolul mingi pierdute.

Fotbalistul care a stat cel mai slab în duelurile cu adversarii a fost Claudiu Petrila, marcatorul golului de 2-1. Din 12 dueluri, mijlocașul ofensiv a câștigat doar unul! Nici colegii lui nu au stat mai bine. Burmaz și Hasani au câștigat 4 dueluri din 11, respectiv 12 din 21. Iar Jambor a ieșit învingător de 6 ori, din 19 ocazii.

+31 Foto
Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

În plus, aceștia au fost de multe ori la capătul acțiunilor, fiind deposedați de rivali. Burmaz a pierdut mingea de 11 ori, în timp ce Hasani de 15 ori. Mai bine au stat Petrila și Jambor. Primul a cedat posesia de 4 ori, in timp ce al doilea de 8 ori.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.