Nationala

Ce scriu turcii despre revenirea lui Mircea Lucescu la naționala României: „Surpriză!”

+34 Foto
Presa din Turcia a reacționat, după ce Mircea Lucescu (79 de ani) a acceptat propunerea venită din partea FRF și a devenit noul selecționer al României.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  marţi, 06 august 2024

Presa din Turcia a reacționat, după ce Mircea Lucescu (79 de ani) a acceptat propunerea venită din partea FRF și a devenit noul selecționer al României.

Mircea Lucescu este noul selecționer al României. Acesta a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă. „Il Luce” va sta pe banca României până în 2026.

Presa din Turcia, țară în care Lucescu a antrenat la Beșiktaș, Galatasaray, dar și la națională, a analizat mutarea momentului în fotbalul românesc. Jurnaliștii turci remarcă faptul că antrenorul legendar acceptă o astfel de provocare la o vârstă atât de înaintată (79 de ani).

Reacția presei din Turcia, după ce Mircea Lucescu a devenit selecționerul României: „Surpriză, semnează la 79 de ani”

„Surpriză! Mircea Lucescu semnează la vârsta de 79 de ani. După ce a antrenat-o ultima oară pe Dinamo Kiev, Mircea Lucescu devine noul selecționer al naționalei României”, au scris turcii de la beinsport.com.

Mircea Lucescu, legendă a fotbalului românesc

+34 Foto
Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)

Pe 28 februarie 1979, Mircea Lucescu își începea cariera de tehnician. Il Luce avea atunci doar 33 de ani în încă juca la Corvinul, iar în acea iarnă fusese instalat „principal” al hunedorenilor în locul lui Ilie Savu.

Primul meci a fost unul de Cupă, în „16-imi”, cu divizionara secundă Metalul București. Deși porneau favoriți, ardelenii au pierdut, 1-3, după 120 de minute. A urmat un parcurs fenomenal, încununat cu 35 de trofee:

Mircea Lucescu a mai fost selecționerul României în perioada 1981 - 1986 și a adunat 58 de meciuri în acel mandat pe banca primei reprezentative: 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri.

Mircea Lucescu era liber de contract din noiembrie 2023, când și-a încheiat mandatul la Dinamo Kiev.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.