Liga Campionilor

Campionii de la FCSB, pierduți prin forfota creată de turiști în Praga

Vreme de câteva zeci de minute, jucătorii FCSB au luat azi în jurul prânzului pulsul maiestuosului oraș, ajungând până la kilometrul zero din Praga, în piața unde este „Ceasul astronomic”.

Articol de Eduard Apostol  —  marţi, 06 august 2024

Vreme de câteva zeci de minute, jucătorii campioanei FCSB au luat azi în jurul prânzului pulsul maiestuosului oraș, ajungând până la kilometrul zero din Praga, în piața unde este „Ceasul astronomic”. Fotbaliștii s-au plimbat alene, mii și mii de turiști din toate cele patru zări zumzăie zi și noapte

Praga este maiestuos de frumoasă! Pe orice anotimp, ziua și noaptea, orașul are un farmec deosebit. Mai în glumă, mai în serios, în ultimii ani au apărut știri în media cehă care informau că localnicii se mută din Praga din cauza afluenței turiștilor. Peste zece milioane de turiști vizitează anual unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Din lume.

Jucătorii FCSB au luat-o la pas spre centru, s-au bucurat un pic de priveliște și atât

FCSB joacă peste câteva ore unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului. Prima manșă a turului III preliminar al Champions League cu Sparta, pe stadionul Letna, într-o atmosferă ce se anunță incandescentă. Meciul va începe la ora 20:00, un ceas mai târziu la București.

Jucătorii campioanei au luat puțin pulsul orașului în jurul prânzului. Fotbaliștii au luat-o la pas spre Centrul Vechi, mai ales că hotelul a fost nu foarte departe de kilometrul zero al urbei. Câțiva turiști s-au mirat de prezența fotbaliștilor, nu erau români, doar rosteau inițialele ce le vedeau pe tricourile elevilor lui Elias Charalambous.

Gazeta Sporturilor vă prezintă imaginile în exclusivitate. Câțiva fotbaliști au ajuns până la "Ceasul astronomic", una dintre principalele atracții din Praga. Foarte puțini. Majoritatea păreau cu gândul în altă parte, concentrați pe meciul ce are să urmeze. Au ieșit din hotel la o plimbare de câteva zeci de minute doar pentru a mai tăia presiunea!

1,6milioane de locuitori trăiesc în Praga

Chiar și în pas de promenadă, Olaru, Băluță, Popa, Chiricheș, Șut și ceilalți vorbeau tot despre fotbal. Miza este uriașă. Jucătorii vor să ajungă în grupele Champions League, momentan, au asigurat doar prezența în grupele Conference League.

13euro costă o plimbare cu vaporașul, acestea trecând de la o clipă la alta pe Vltava

Câteva sute de fani vin la meci

"Delegația" roș-albaștrilor era condusă, practic, de Teia Sponte, omul de încredere al lui Gigi Becali, apropiat de zeci de ani al echipei. Puțini turiști români sunt prin Praga. Sau, dacă sunt, se pierd în oceanul de turiști din toate colțurile mapamondului.

Este o forfotă în oraș, și ziua, și noaptea... La meci sunt așteptați și suporterii FCSB, câteva sute. Fiecare va plăti echivalentul a 24 de euro pe bilet. Oficialii Spartei se lăudau încă de ieri că va fi sold out pe arena de aproape 19.000 de locuri.

Praga este cel mai frumos oraș pe care l-am văzut eu în Europa. Ceva incredibil, de o frumusețe rară. M-am simțit foarte bine în Cehia, în Praga, soția era și ea fascinată de această capitală
- Alexandru Chipciu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.