Liga Campionilor

Răi, tari pe picioare și însetați să marcheze » Cum o așteaptă Sparta Praga pe FCSB

Sparta Praga va da un adevărat test împotriva celor de la FCSB. Foto: Imago

Articol de George Nistor  —  marţi, 06 august 2024

Sparta Praga - FCSB, din prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, va fi un adevărat test și pentru trupa lui Lars Friis, nu doar pentru roș-albaștrii. Campioana Cehiei trece printr-un moment foarte bun în startul de sezon și a ajuns la 5 victorii din 5 posibile, din care 3 sunt în competiția internă, însă niciun adversar din cei recenți nu i-au pus probleme cu adevărat.

  • Sparta - FCSB se joacă atăzi, de la 21:00, pe Epet Arena din Praga. Meciul nu este televizat, însă poate fi urmărit pe platforma Voyo și în format liveTEXT pe GSP.ro. Reporterii Gazetei Sporturilor sunt prezenți în Cehia și vă vor ține la curent cu toate detaliile importante despre confruntare.

Formația din Praga radiază de încredere și se așteaptă să obțină un rezultat confortabil pe teren propriu, mai ales pentru că jocul a funcționat perfect încă de la promovarea antrenorului în rolul de principal.

Sparta Praga vrea să tranșeze dubla cu FCSB din primul meci

Formația din Praga s-a descurcat foarte bine cu echipele care nu au propus un fotbal deschis în această stagiune: Pardubice (2-1), Teplice (4-1), Dukla (2-0) și Shamrock Rovers (2-0, 4-2) au căzut pradă, pe rând, Spartei.

Dacă în privința atacului excelează, înscriind 14 goluri, în ceea ce privește defensiva, fundașii au ezitări mari, aspect negativ moștenit din mandatul lui Brian Priske.

Chiar și așa, banca oferă opțiuni multiple, iar echipa compensează printr-o pregătire fizică foarte bună.

+27 Foto
Antrenament Sparta Praga, înaintea meciului cu FCSB. FOTO: Cristi Preda (GSP.RO)

Diferență de atitudine: s-au bucurat că joacă acasă primul meci

Și la nivel mental, FCSB și Sparta funcționează diferit. Lukas Haraslin, una dintre piesele importante ale echipei, de la care suporterii au mari așteptări, a fost mulțumit că primul meci se dispută pe teren propriu. Motivul ține de atașamentul fanilor, dar și de dorința jucătorilor de a demonstra că sunt la un nivel superior.

Ne confruntăm cu un adversar neplăcut, dar începem acasă, ceea ce poate fi un avantaj pentru noi de data aceasta. Până acum, am început majoritatea meciurilor în deplasare, așa că lucrurile se vor întoarce pentru noi. O atmosferă furtunoasă ne va aștepta, cu siguranță, în retur, dar am jucat deja multe meciuri similare, așa că nu va fi ceva.

Acum, trebuie să ne concentrăm în primul rând pe jocul de acasă, pe care trebuie să-l câștigăm cu sprijinul fanilor noștri. Cred cu tărie că vom merge în retur cu un rezultat bun”, a declarat internaționalul slovac căruia îi face concurență pe post Ermal Krasniqi.

  • Arbitrul norvegian Rohit Saggi se va afla la centru, în timp ce tușieri vor fi Morten Jensen şi Anders Olav Dale, de aceeași naționalitate. Sigurd Kringstad va fi rezervă, iar în cabina VAR se vor afla doi spanioli: Juan Martínez Munuera şi Guillermo Cuadra.

Pawelka este Crețu al lor

Mijlocașul de profil defensiv David Pavelka (33 de ani) este veriga slabă a Spartei Praga în acest start de sezon. Deși evoluează pe un alt post decât Valentin Crețu de la FCSB, cei doi se aseamănă în carențe.

Cehul obișnuiește să piardă mingea în situații simple, iar atunci când avansează ia cele mai dificile soluții posibile. Suporterii l-au taxat după dubla cu Shamrock Rovers și antrenorul l-a trecut rezervă în ultimele două partide din Chance Liga.

În absența lui Filip Panak, poartă banderola de căpitan. Este anunțat titular în această seară.

David Pawelka tocmai și-a prelungit contractul pe un an. În imagine, alături de directorul sportiv Tomas Rosicky. Foto: Sparta Praga

Sparta Praga - FCSB, echipele probabile

Sparta Praga (3-4-3): Vindahl - Ross, Pavelka, Sorensen - Wiesner, Sadilek, Laci, Imanol - Haraslin, Olatunji, Krasniqi;
Rezerve: Vorel, Zeleny, Solbakken, Kuchta, Tuci, Suchomel, Rynes, Danek, Preciado, Surovcik, Birmancevic, Vitik;
Absent: Panak (accidentat);
Antrenor: Lars Friis;'

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Șut, Lixandru - Ștefănescu, Olaru, Băluță - Miculescu;
Rezerve: A. Vlad, Chiricheș, Musi, Luis Phelipe, Alhassan, D. Popa, Antwi, Kiki, Panțîru, Edjouma, Haruț;
Absent: Octavian Popescu, Alex Pantea (accidentați);
Antrenor: Elias Charalambous;

Stadion Letná - Praga
Arbitru Rohit Saggi. Asistenți Morten Jensen, Anders Dale (toți din Norvegia);
Arbitru VAR Juan Martinez Munuera. Asistent VAR Guillermo Cuadra (ambii din Spania);

FCSB are o structură bună. Are acel ceva de a face bine lucrurile, este bună atunci când are mingea. Căpitanul este foarte bun, Olaru este un fotbalist-cheie al echipei, el face legătura, dar este și omul de ultimă fază. Cu siguranță, este important. Mai sunt și alți jucători care au fost la națională. Am văzut ceea ce poate FCSB și pe contraatac, de asemenea, la ultimul meci cu Maccabi. Dar și în liga românească. Sunt jucători rapizi, care reacționează, sunt periculoși pe contraatac. Am văzut câteva meciuri, știu ce vorbesc.

- Lars Friis, antrenorul Spartei Praga

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.