Jocurile Olimpice

Două meciuri de vis în sferturile de finală ale turneului olimpic de handbal masculin » Tabloul complet

Două super meciuri în sferturile de finală ale turneului olimpic masculin de handbal. Foto: Imago Images

Articol de Costi Prună  —  marți, 06 august 2024

Danemarca - Suedia și Franța - Germania sunt derby-urile din sferturile de finală la handbal masculin de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alături de cele 4, s-au mai calificat în primele 8, Norvegia, Egipt, Slovenia și Spania, în timp ce Croația, Japonia, Argentina și Ungaria au plecat acasă.

Germania, un lider neașteptat la turneul olimpic masculin de handbal

Din grupa A, Germania a fost cea mai constantă echipă și s-a calificat de pe primul loc în sferturile de finală. În cele 5 meciuri, naționala antrenată de celebrul islandez Alfred Gislason a câștigat 4 partide și a pierdut un singur meci, 26-31 cu Croația, echipă care până la urmă nu a reușit să intre între primele 8 la Paris.

Germania, liderul neașteptat de la JO de la Paris. Foto: Imago Images

În derby-ul pentru locul 1 în grupă, Germania a învins Spania cu 33-31, partidă în care stângaciul Renars Uscins a marcat 8 goluri din 10 aruncări, iar portarul David Spaeth a apărat 13 mingi din 36 de aruncări.

Celelalte 3 echipe din grupa A care s-au calificat în sferturi sunt Slovenia, Spania și Suedia toate cu câte 6 puncte, în timp ce Croația și Japonia au ratat intrarea în primele 8. Campioană olimpică în 1996 și în 2004, Croația a pierdut meciul decisiv din ultima etapă, cu Spania, la un singur gol, 31-32 și astfel naționala lui Domagoj Duvnjak și a lui Luka Cindric nu a trecut de faza grupelor.

Danemarca și restul lumii

Grupa B a fost dominată de tripla campioană mondială, Danemarca, formație care a câștigat extrem de clar toate cele 5 meciuri. Încă de la prima partidă, Danemarca și-a demonstrat valoarea și a câștigat lejer în fața campioanei olimpice Franța, cu 37-29. Interii danezi Mathias Gidsel și Simon Pytlick au marcat câte 11 goluri, iar cel mai bun portar din lume, Niklas Landin a apărat 15 mingi din 33 posibile.

După această înfrângere, Franța a pierdut și meciul următor cu Norvegia, 22-27, iar în etapa a 3-a a obținut un egal, 26-26, la ultima fază cu un gol marcat din semicerc, dar validat de arbitri suedezi Mirza și Mattias, pe aruncarea lui Luc Fabregas.

Până la urmă Franța a câștigat următoarele două partide cu Argentina și Ungaria, și a obținut calificarea în extremis de pe locul 4. Celelalte două formații care au intrat în primele 8 din grupa B sunt Norvegia și Egipt.

Programul sferturilor de finală:

Meciurile din sferturile de finală ale turneului masculin de handbal de la JO Paris se vor juca miercurim, la Lille, după următorul program:

  • Spania - Egipt: ora 10.30
  • Germania - Franța: ora 14.30
  • Danemarca - Suedia: ora 18.30
  • Norvegia - Slovenia: ora 22.30
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.