Jocurile Olimpice

Federația Română de Gimnastică a depus DOUĂ MEMORII la TAS: „Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieșire din covor”

+16 Foto
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

Articol de Cezar Titor  —  marți, 06 august 2024

După scandalul izbucnit în urma probei la sol de la Jocurile Olimpice, în care contestația americancei Jordan Chiles a fost aprobată, devansându-le astfel pe sportivele din România, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, care au terminat pe pozițiile 4 și 5, Federația Română de Gimnastică a oferit prima reacție.

FRG a anunțat că a cerut publicarea analizei detaliate și justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, dar și că a depus două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sabrina a fost penalizată cu o zecime, contestația sa nefiind aprobată, spre deosebire de cea a lui Jordan Chiles, care și-a trecut în palmares prima medalie olimpică individuală. Decizia arbitrelor a fost justificată de o ipotetică ieșire din covor, care, conform mai multor voci importante, inclusiv cea a Nadiei Comăneci, nu a survenit.

FRG: „Federația Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) două memorii”

Într-o scrisoare adresată d-lui Morinari Watanabe - președintele FIG, Carmencita Constantin, președintele FRG, cere prezentarea analizei detaliate și justificarea notelor la Dificultate și Execuție obținute de Sabrina Maneca Voinea.

Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieșire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj. În același timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenței să se facă publice analiza detaliată și justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunității gimnasticii din România, autorităților guvernamentale și de stat, media națională și internațională.

Totodată, Federația Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestuia: unul referitor la modul de soluționare a contestației gimnastei Jordan Chiles, după anunțarea clasamentului.

Cel de-al doilea, pentru felul în care au fost soluționate contestațiile pentru Sabrina Maneca Voinea și Jordan Chiles. Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu și a Sabrinei Maneca Voinea, Federația Română de Gimnastică urmărește prin demersurile sale corectarea greșelilor de arbitraj și repunerea în drepturi a sportivelor noastre.

+16 Foto
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.