Jocurile Olimpice

Și au rămas 3 în calea Dream Team-ului american! Își ia Jokic revanșa, mai produce Germania o surpriză? » Programul semifinalelor competiției de baschet masculin la JO

Statele Unite ale Americii - Serbia și Franța - Germania sunt semifinalele competiției de baschet masculin de la Jocurile Olimpice.

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 07 august 2024

Statele Unite ale Americii - Serbia și Franța - Germania sunt semifinalele competiției de baschet masculin de la Jocurile Olimpice.

Pentru a șterge imaginea lăsată la ultimul Campionatul Mondial, doar locul 4, americanii și-au construit o echipă indestructibilă. Starurile lui Steve Kerr n-au avut emoții în niciun meci din faza grupelor. Nici sfertul de finală cu Brazilia n-a făcut notă discordantă.

SUA - Serbia, semifinala așteptată de toată lumea la Jocurile Olimpice

Naționala sud-americană, una care aruncă bine de la distanță, a fost dominată din punct de vedere fizic. Statele Unite ale Americii s-au impus cu 122-87. Punctele au fost repartizate ca într-un meci de All-Star. Au marcat toți oamenii de pe foaie: Booker (18), Edwards (17), Embiid (14), Davis (13), LeBron (12), Durant (11), Adebayo (9), Holiday (9), Curry (7), Tatum (5), White (5), Haliburton (2).

În semifinale, americanii vor da peste Serbia. Naționala lui Nikola Jokic, triplul MVP din NBA, a fost protagonista celei mai mari reveniri din istoria Jocurilor Olimpice. Conduși de Australia cu 24 de puncte, sârbii au revenit și s-au impus în prelungiri, scor 95-90.

SUA și Serbia au fost adversare și în grupă. Americanii s-au distrat, victorie 110-84.

+10 Foto
Leon Marchand, în centrul imaginii, în tribune la SUA - Brazilia

Franța - Germania, semifinală europeană

Surpriza careului de ași este Franța. Gazdele turneului au trecut în sferturi de Canada, a doua favorită a caselor de pariuri, o națională plină de vedete din NBA. Doar Shai Gilgeous-Alexander și-a confirmat statutul, 27 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Ajutați de publicul din Accor Arena, o asistență de 12.258 persoane, francezii s-au apărat aproape perfect. I-au forțat pe canadieni să arunce din poziții complicate. Așa a rezultat procentajul de doar 23,8% la 3 puncte. S-a încheiat 82-73, iar Franța va întâlni mai departe campioana mondială.

Germania a confirmat că parcursul din 2023 n-a fost o întâmplare. A avut emoții doar în primul sfert al disputei cu Grecia. Giannis Antetokounmpo și cele 22 de puncte ale lui n-au fost suficiente. Nemții s-au impus cu 76-73.

Semifinala 100% europeană este o reeditare a meciului din grupă. Germania a câștigat clar, 85-71.

Semifinalele sunt programate joi:

  • Franța - Germania, ora 18:30
  • SUA - Serbia, ora 22:00
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.