Stranieri

Managerul lui Rangers, criticat din cauza deciziei luate în privința lui Ianis Hagi: „Renunți la el doar în cazul ăsta”

Ianis Hagi a fost trimis la echipa secundă a lui Rangers. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 07 august 2024

Peter Grant, un influent om de radio scoțian, crede că managerul lui Glasgow Rangers, Philippe Clement, a greșit când l-a expediat pe Ianis Hagi la echipa a doua, în așteptarea vânzării lui.

Glasgow Rangers a scos marți o remiză, 1-1, în deplasarea cu Dinamo Kiev din preliminariile Ligii Campionilor. Fără Ianis Hagi! Managerul Philippe Clement a decis că românul nu face parte din planurile sale și l-a expediat la echipa B a clubului, în așteptarea vânzării sale.

Peter Grant: „Renunți la el doar dacă nu este un profesionist adevărat”

Tocmai această din urmă decizie este mai nou criticată în mass-media scoțiană. Peter Grant, un influent comentator și realizator de emisiuni fotbalistice la Go Radio, susține că tehnicianul belgian comite astfel o mare eroare.

„L-aș folosi dacă este apt să joace, ca să-l vând la un preț cât mai bun. Dacă este suficient de bun pentru a juca în echipa ta, mai bine ai juca cu el. Renunți la el doar dacă nu este un profesionist adevărat, ceea ce nu cred că e cazul, dacă ne gândim la trecutul tatălului său”, a comentat Grant în cadrul emisiunii The Go Radio Football Show.

Ibrox News: „Rangers ar putea rămâne cu Ianis Hagi pe cap”

Părere pe care o împărtășește inclusiv publicația Ibrox News, care face următorul calcul: „Chiar dacă l-a trimis pe Ianis la echipa a doua, clubul îi plătește în continuare salariul. Și ar putea rămâne cu el pe cap dacă nu reușește să-l vândă în această fereastră de transferuri.

Dacă este în formă, Rangers ar fi mai bine să-l readucă în prima garnitură, pentru a le arăta potențialilor cumpărători că merită să cheltuiască o sumă de bani rezonabilă în această vară, cu achiziționarea lui”.

Philippe Clement: „Ianis Hagi nu face parte din planurile mele”

Înaintea primei manșe cu Dinamo Kiev (1-1), Philippe Clement a fost cât se poate de clar: „Hagi nu face parte din planurile mele. Am avut discuții clare înaintea sezonului cu agenții săi despre acest lucru. Deci, a fost extrem de clar pentru el că ideea era să îl vindem. Asta își dorea și el, deci situația este limpede”.

Giovanni Becali, impresarul lui Ianis, încearcă să îi găsească un angajament rezonabil. Prin prisma relației apropiate cu Jose Mourinho, una dintre variantele vehiculate drept posibilă destinație ar fi Fenerbahce, dar și cluburi din Serie A, printre care și Fiorentina, unde Hagi jr a mai fost legitimat în perioada 10 iulie 2016 - 18 ianuarie 2018.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.