Jocurile Olimpice

Andreea Ana va concura în recalificările categoriei 53 kg, după ce învingătoarea ei din „sferturi” a avansat în ultimul act

Ana Beatrice Ana în acțiune Foto: COSR

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 07 august 2024

Andreea Ana a pierdut în sferturile de finală ale categoriei 53 kg în concursul olimpic de lupte de la Paris în fața favoritei principale a tabloului, Lucia Yamileth Yepez Guzman, prin tuș. Românca va continua concursul fiindcă învingătoarea ei a ajuns în finală, după ce s-a impus în penultimul act cu 10-0, decizie de superioritate, în fața germancei Annika Wendle.

UPDATE 20:40 | Andreea Ana merge în recalificări

Andreea Ana urma să vadă ce avea să se întâmple în sesiunea de seară, când Lucia Yamileth Yepez Guzman evolua în semifinale. Dacă ecuadorianca se califica în finală, o trăgea după ea și pe Ana, ceea ce s-a și întâmplat. Ecuadorianca a dominat disputa cu Annika Wendle din Germania, impunându-se cu 10-0, decizie de superioritate tehnică VSU.

Românca va lupta mâine în recalificări, de la ora 12:00. Ea o va înfrunta pe Hyo Gyong Choe din Coreea de Nord, învinsa lui Yepez din „optimi”. Dacă va câștiga, va ajunge la meciul pentru medalia de bronz.

Tripla campioană europeană la 55 kg Andreea Beatrice Ana (23 de ani) a fost învinsă în sferturile de finală ale categoriei olimpice 53 kg de puternica luptătoare din Ecuador Lucia Yamileth Yepez Guzman, tot 23 de ani, favorita numărul 1 a tabloului.

Cele două, care mai avuseseră o întâlnire anterioară, câștigată de sud-americancă, s-au tatonat puțin la început, după care românca a primit un avertisment și prim punct pentru Yepez Guzman.

Andreea Ana: „Nu am fugit, a fost din dinamica luptei”

„Nu m-a destabilizat decizia arbitrului, dar din punctul meu de vedere nu a fost neapărat corect, dar asta a fost decizia lor, o respectăm. Nu despre pasivitate a fost vorba, acolo din acțiunea ei, când am ieșit afară, au hotărât că am fugit într-un fel și mi-a dat penalizare și m-a pus în poziţie de parter. Nu am fugit, a fost din dinamica luptei, dar nu asta a făcut diferența neapărat”, a declarat după meci la zona mixtă Andreea.

Yepez a mai inițiat câteva acțiuni, folosindu-și alonja superioară, și a pus pe tabelă încă două puncte, apoi încă unul.

Antrenorul Andrii Stadnik a cerut un challenge, arbitrii au revizuit secvența, dar l-au respins, motiv pentru care Ana a mai pierdut un punct, 0-5. În repriza secundă, ecuadorianca a fost mai agresivă și în cele din urmă, la scorul de 7-0, a pus-o pe luptătoarea română cu umerii pe saltea. Victorie prin tuș, decizie VFA.

Andreea Ana: „Aștept să văd dacă va merge în finală”

„A fost un meci greu, mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam însă la o evoluţie mai bună din partea mea. Au fost mici greșeli care au făcut diferența între noi. Acum aștept să văd dacă va merge în finală ca să pot să mă lupt în recalificări. N-ar trebui să aibă probleme, dar este un sport imprevizibil, au fost foarte multe surprize aici la Jocurile Olimpice. Aștept”, a spus Andreea Ana după confruntare.

Ştiam că este o adversară puternică, dar aici este alt concurs. Am încercat să nu iau în calcul rezultatele pe care le are și să fac tot ce pot. Asta am putut astăzi - Andreea Beatrice Ana

Andreea Ana, victorie în „optimi” cu o adversară cunoscută

Andreea Ana debutase în al doilea concurs olimpic al carierei, după cel de la Tokyo 2020, împotriva moldovencei Mariana Drăguțan. Adversara pe care o învingea clar, prin superioritate (VSU), 11-0, în finala Campionatelor Europene din februarie, de la București.

La fel ca atunci, românca a fost mai activă, cea care a inițiat acțiuni, în timp ce Drăguțan doar s-a apărat, motiv pentru care a fost avertizată: avea 30 de secunde la dispoziție să încerce un procedeu, altfel pierdea un punct. Ceea ce s-a și întâmplat, Andreea terminând prima repriză în avantaj, 1-0.

În a doua a fost clar mai combativă și s-a văzut curând pe tabelă. A scos-o în afara saltelei pe moldoveancă, apoi a mai avut o acțiune prelungită de succes. S-a impus cu 5-0, decizie VPO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.