Jocurile Olimpice

Românul care a ales să-și spună experiența din Satul Olimpic: „Mintea îți poate juca feste, poți să rămâi șocat de anumite chestii de aici!”

+11 Foto
Naționala de polo masculin, în Satul Olimpic / Sursă foto: Facebook

Articol de Roxana Fleşeru, Remus Dinu  —  miercuri, 07 august 2024

Andrei Prioteasa, 28 de ani, un component de bază al naționalei de polo a României, și-a descris experiența de la Jocurile Olimpice într-un interviu acordat după ce aventura pariziană a poloiștilor lui Bogdan Rath a ajuns la final. Legitimat în ultimii doi ani la Spandau Berlin, românul a vorbit despre săptămânile petrecute în capitala Franței, în Satul Olimpic.

„Tricolorii” au încheiat fără victorie parcursul dintr-o grupă imposibilă, din care au făcut parte forțe precum Italia, Croația, Grecia și Statele Unite. Printre cei mai experimentați jucători din echipă, Prioteasa a recunoscut că naționala României „n-a făcut cel mai bun turneu din punct de vedere tactic”.

Andrei Prioteasa, concluzii după meciurile de la Jocurile Olimpice: „Am simțit că toate echipele au fost mai puternice fizic”

„A fost o experiență foarte frumoasă, poate că unii sportivi se întâlnesc cu ea doar o dată în viață.

Noi sperăm în continuare să putem lupta pentru o nouă calificare în viitor. Nu a fost chiar cel mai bun turneu al nostru din punct de vedere tactic, dar, într-un fel, era de așteptat să fie așa la un turneu de asemenea anvergură.

Este foarte greu față de un European sau un Mondial, aici am simțit că toate echipele au fost mult mai puternice fizic, toate își doresc să ajungă să câștige o medalie la Jocurile Olimpice. Competiția a fost foarte dură și obositoare, am încercat să dăm totul în fiecare meci”, le-a declarat Prioteasa reporterilor români.

Andrei Prioteasa / foto: Raed Krishan

Despre viața în Satul Olimpic: „Mintea îți poate juca feste, poți să rămâi șocat”

Când a fost întrebat despre viața în Satul Olimpic, o inepuizabilă sursă de anecdote din partea sportivilor care au locuit acolo, Andrei Prioteasa, supranumit „Le Magicien” de coechipieri, a descris într-un mod inedit atmosfera din centrul special amenajat pentru găzduirea sportivilor și oficialilor în timpul Jocurilor Olimpice.

„Experiența din Satul Olimpic? Una foarte frumoasă, pe care, dacă nu știi s-o gestionezi, mintea îți poate juca feste.

Poți să rămâi șocat sau distrat de anumite chestii din Satul Olimpic”, a mărturisit Prioteasa, de două ori campion în Superliga României alături de CSA Steaua.

+11 Foto
Foto: Raed Krishan

„A fost pentru prima oară când am jucat cu atât de mult public în tribune”

Poloistul a fost impresionat și de ambientul de la meciul cu Muntenegru, meci desfășurat în La Défense Arena, locul unde David Popovici a scris o pagină importantă de istorie la Paris. Peste 5.000 de spectatori au fost prezenți în tribune, detaliu care l-a marcat pe jucătorul nostru:

„Și aici, în La Défense Arena, a fost pentru prima dată în viața unui sportiv din această echipă când a jucat într-o arenă atât de mare, cu atât de mult public”, a afirmat poloistul.

„Am știut că aici a înotat David Popovici, aș vrea să-l și felicit pe această cale pentru toate rezultatele și medaliile obținute”, a mai spus Prioteasa.

Rezultatele naționalei masculine de polo la Jocurile Olimpice

  • 28 iulie » România-Grecia 7-14
  • 30 iulie » SUA-România 14-8
  • 1 august » România-Croația 8-11
  • 3 august » Italia-România 18-7
  • 5 august » România-Muntenegru 7-10
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.