Liga Campionilor

Florin Tănase, out de la meciul decisiv cu Sparta Praga » Care este motivul

Florin Tănase/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 08 august 2024

Florin Tănase (29 de ani) a semnat cu FCSB, dar nu poate juca cu Sparta Praga, în manșa a doua din turul 3 preliminar Champions League. În prima partidă, din Cehia, scorul a fost 1-1, astfel că meciul de la București va fi decisiv pentru calificarea în play-off.

Cum Florin Tănase a venit între două manșe ale unei „duble” din cupele europene, el nu poate fi trecut acum pe lista UEFA, astfel că nu poate evolua în returul cu Sparta Praga. Va apărea pe lista UEFA după turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Florin Tănase va putea juca în play-off, fie în cel din Champions League, fie în cel din Europa League. Dacă trece de Sparta Praga, FCSB va înfrunta câștigătoarea „dublei” Malmo - PAOK, iar dacă pierde va juca cu LASK Linz.

Florin Tănase a semnat pe doi ani cu FCSB

Gigi Becali și-a realizat marele obiectiv al acestei perioade de transferuri. După luni de insistențe, patronul de la FCSB l-a convins pe Florin Tănase să semneze cu campioana României.

Fostul căpitan al echipei roș-albastre a semnat pe doi ani și va avea un salariu de 350.000 de euro pe sezon, însă are și o clauză neobișnuită în contract. Concret, el poate pleca oricând de la FCSB la altă echipă, fără sumă de transfer, dar trebuie să returneze banii pe care i-a câștigat din salariu.

Florin Tănase, care poate juca și mijlocaș ofensiv, va fi folosit pe postul de atacant central, acolo unde jucase în ultimele două sezoane înainte de plecarea de la FCSB. El îi va lua astfel locul în echipă lui Daniel Popa și își va împărți minutele cu David Miculescu.

Tănase, cumpărat de la Farul în 2016, a jucat 6 ani la FCSB în prima perioadă la echipa lui Becali. A plecat în 2022 în zona Golfului, la Al Jazira, pentru 3 milioane de euro. Iar un an mai târziu a ajuns la Al Akhdoud, în Arabia Saudită, unde a evoluat tot un singur sezon, rămânând liber de contract în această vară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.