Tenis

Rafael Nadal NU participă la ultimul Grand Slam al anului. Cum și-a explicat decizia

Rafael Nadal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 08 august 2024

Rafael Nadal, 38 de ani, locul 159 ATP, a anunțat că nu va participa la US Open, turneu programat în perioada 26 august - 8 septembrie 2024.

În iulie, Rafael Nadal a participat mai întâi la turneul ATP250 de la Bastad, Suedia, unde a pierdut finala în fața lui Nuno Borges, 3-6, 2-6, apoi la turneul olimpic, unde a fost eliminat de Novak Djokovic în turul 2, scor 1-6, 4-6.

Problemele medicale l-au făcut pe Nadal să rateze două dintre primele 3 turnee de Grand Slam ale anului, Australian Open și Wimbledon. Seara trecută, multiplul câștigător de Grand Slam a anunțat că nu va concura nici în ultimul turneu major din 2024, US Open.

Rafael Nadal nu va concura la US Open: „Nu aș fi capabil să dau 100%”

„Salutare tuturor, vă scriu astăzi pentru a vă anunța că am decis să nu concurez la ediția din acest an a US Open, o competiție unde am amintiri uimitoare.

Îmi vor lipsi acele sesiuni electrizante și speciale de noapte în New York la Ashe, dar nu cred că aș fi capabil să dau 100% din ce pot la acest moment.

Le mulțumesc în special tuturor fanilor mei din SUA, îmi veți lipsi, ne vom revedea altă dată. Mult noroc tuturor la mereu uimitorul US Open! Următorul turneu la care voi participa va fi Laver Cup la Berlin”, a scris Nadal pe rețelele sociale.

El s-a impus de 4 ori la US Open, cel mai recent în 2019.

Premii-record la US Open 2024

Organizatorii US Open au anunțat o creștere cu 15% a fondului de premiere la ediția din acest an, până la un total de 75 de milioane de dolari. Câștigătorii la simplu, masculin și feminin, vor fi recompensați cu câte 3,6 milioane de dolari, în vreme ce toți participanții pe tabloul principal la simplu au asigurată suma de 100.000 de dolari.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.