Liga 3

Fotbalistul pe care Becali l-a plătit cu 45.000 de euro pe meci a ajuns la Adunații Copăceni

În 2018, Alexandru Stan evolua pentru FCSB în Europa League Foto: Imago Images

Articol de Ionel Luţan  —  joi, 08 august 2024

AXI Adunații Copăceni, echipă care combate în cel de al patrulea eșalon din Giurgiu, a jucat un rol important stagiunea trecută. Locul secund în clasament și câștigarea Cupei României pe plan județean au fost principalele repere ale sezonului trecut.

Pentru următorul campionat trupa din Adunații Copăceni are ca obiectiv clar promovarea în Liga a III-a.

În acest context se înscrie și venirea unui nume important, Alexandru Stan (35 de ani). Campion cu Astra în 2016, apărătorul stânga are în spate o carieră la nivel înalt cu borne importante cu echipe precum FCSB, Rapid, Poli Iași sau Concordia Chiajna.

Cum i-a nenorocit Gigi Becali cariera lui Alexandru Stan la FCSB

Alexandru Stan s-a despărțit de FCSB în 2021, după ce a încasat peste 45.000 de euro pentru fiecare meci jucat în roș-albastru! Este fotbalistul care l-a determinat pe Gigi Becali să le facă jucătorilor două contracte, unul pe un an și unul pe termen lung care e înregistrat doar după evoluții bune.

Stan l-a costat pe Becali 300.000 de euro în 2018, o sumă importantă ținând cont de vârsta fotbalistului la acel moment: 29 de ani și jumătate! În prima jumătate de an, turul sezonului 2018-2019, Stan a jucat 13 meciuri, dintre care 11 au fost ca integralist.

Apoi a început calvarul. Mai întâi s-a accidentat grav la genunchi, în martie 2019. A urmat o operație și o recuperare care a durat multe luni. În vara lui 2019, Becali a intervenit în mod brutal în destinul acestui jucător. Stan a suferit o recidivă la genunchi, dar modul în care s-a produs reaccidentarea fostului fundaș stânga e unul fără precedent într-un fotbal la nivel de profesionism.

La returul cu Alașkert, în turul 2 preliminar din Europa League, meci care s-a disputat pe 1 august 2019, Gigi Becali a dat ordin ca Stan să joace titular. Antrenorul de la acea vreme, Bogdan Andone, i-a transmis că fotbalistul încă nu e 100% refăcut după ce fusese operat pe 28 martie.

„Se antrenează?", a întrebat Becali, iar după ce i s-a transmis că Stan abia a reluat pregătirile și va exista un risc major dacă va fi folosit, Becali și-a reafirmat poziția: „Să joace așa!".

Stan a fost trimis pe teren, dar în finalul reprizei a cedat. A fost schimbat la pauză, iar verdictul a fost unul crunt: recidivă la genunchiul operat. Încă minimum 6 luni out! Din acel moment, el n-a mai reapărut într-un meci oficial la prima echipă. Recuperarea a fost extrem de greu de realizat, a fost introdus în șomaj tehnic în primăvara lui 2020, însă a contestat decizia la comisii și, la fel ca alții, în frunte cu Planici și Adi Popa, a câștigat.

Deși n-a mai fost reprimit în lotul echipei mari, Stan și-a încasat lună de lună salariul pe care semnase atunci când a fost achiziționat de la Astra: 10.000 de euro net.

Așa a ajuns la aproape 360.000 de euro în 3 ani. Pentru Becali, a fost un consum de 640.000 de euro. Cum el a jucat doar 14 meciuri, rezultă un preț incredibil pătit pentru serviciile lui Stan. Peste 45.000 de euro pentru fiecare meci disputat și peste 600 de euro pentru fiecare minut petrecut pe teren de acesta! 

Coleg cu Claudiu Herea

Printre cei mai importanți jucători ai grupării din Giurgiu se află și Claudiu Herea. Retras din fotbalul mare, după experiența de la CS Mioveni, Herea s-a ocupat, alături de fratele său, Ovidiu, de Școala de Fotbal pe care o deține. În paralel, Claudiu a decis să își continue și cariera, pe gazon, la gruparea giurgiuveană de Liga a IV-a.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.