Jocurile Olimpice

Ultimă oră în cazul Sabrinei Voinea la TAS: detaliul tehnic care îi poate aduce medalia înapoi!

+16 Foto
Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Ionuţ Coman  —  joi, 08 august 2024

Situația Sabrinei Voinea, 17 ani, care a fost privată de medalia olimpică de bronz la sol, continuă să facă înconjurul lumii. Semnele dinspre TAS sunt bune, gimnasta din România ar putea avea câștig de cauză la Tribunal!

Personalități din lumea sporturilor și presa internațională sunt scandalizate de decizia luată de arbitre în cazul gimnastei. Doar că o hotărâre din partea Tribunalului de Arbitraj de la Lausanne, unde Federația Română de Gimnastică a depus o plângere, pare să tergiverseze.

Audierile care ar fi trebuit să aibă loc joi ar fi fost amânate pentru vineri sau sâmbătă, conform euronews.ro. Motivul îl reprezintă faptul că oficialii concursului de la Paris au părăsit deja capitala Franței și au nevoie de timp pentru a ajunge în locații de unde pot fi audiați online.

Camelia Voinea: „Trebuie să fim audiate și noi”

„Eu știam că joi după-amiază au loc audierile, nu m-a anunțat nimeni de vreo schimbare. Trebuie să fim audiate și noi, iar în cazul Sabrinei este o situație specială, pentru că este minoră și trebuie să fim atenți întrucât și o virgulă poate schimba lucrurile.

Obligatoriu trebuie să fiu și eu de față, mai ales că este dată peste cap de tot ce s-a întâmplat! Este doar o fată de 17 ani și astfel de situații o pot marca pe viață”, a spus Camelia Voinea, vicecampioana olimpică de la Seul, din 1988.

+16 Foto
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

Detaliul care îi poate aduce medalia Sabrinei Voinea: eroare tehnică majoră!

Cazul s-ar putea rezolva însă foarte rapid, după ce surse au dezvăluit o problemă tehnică majoră. Astfel, camerele care au redat imaginile după care a fost analizat exercițiului constănțencei au fost montate deasupra solului.

Din acea poziție, s-a văzut că, pentru un scurt moment, călcâiul Sabrinei ar fi fost în afara covorului. Doar că gimnasta „tricoloră” nu a atins deloc solul, creându-se astfel o impresie falsă.

„Mi-a transmis și Nadia această variantă. Ne dorim să se ia cât mai repede o decizie și să se facă dreptate. Să fie clar: eu am contestat acea zecime, care înseamnă medalia de bronz. Nu mă interesează punctajul americancei, pentru că un antrenor nu are voie să conteste punctajul altei sportive.

Este corect să primească medalia de bronz, singură sau la egalitate cu americanca, nici nu contează. Ar însemna enorm pentru gimnastica românească să fie pe podium după 12 ani, dar și pentru Constanța”, a dezvăluit Camelia Voinea.

Ar avea loc o ceremonie specială de premiere la Paris

Dacă decizia va fi luată rapid și va fi favorabilă Sabrinei, există varianta ca gimnasta tricoloră să fie premiată chiar în cadrul Jocurilor Olimpice.

Astfel, oficialii de la CSM Constanța au promis că vor asigura prezența celor două la Paris pentru o ceremonie oficială.

În caz contrar, ar putea exista și un proces în justiția civilă pentru daune morale, ținând cont că sportiva în vârstă de 17 ani a fost expusă emoțional din cauza deciziei nedrepte a arbitrelor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.