Jocurile Olimpice

„Jordan a câștigat medalia, nu a furat nimic! Dacă îmi pare rău de sportiva din România?” » Antrenoarea lui Jordan Chiles, reacție tranșantă

+16 Foto
Jordan Chiles o îmbrățișează pe Cecile Landi. Foto: Imago

Articol de Cezar Titor  —  joi, 08 august 2024

Cecile Landi, antrenoarea gimnastei Jordan Chiles, 23 de ani, a vorbit deschis despre situația din finala probei la sol de la Jocurile Olimpice, care a stârnit multiple controverse în ultimele zile.

Sabrina Maneca-Voinea, fiica Cameliei Voinea, fostă gimnastă medaliată cu argint la ediția din 1988 a JO, a terminat pe poziția a 5-a finala probei de la sol, desfășurată luni, în Bercy Arena din Paris.

Sabrina a avut un punctaj de 13.700, în timp ce americanca Jordan Chiles, cea care a obținut bronzul, a fost notată cu 13.766. Punctajul Sabrinei a fost tras în jos de o penalizare de 0,1, arbitrii considerând că a pășit în afara covorului în timpul execuției. Fără acea penalizare, ar fi prins podiumul, obținând bronzul olimpic. Sportiva din România susține că poza pe baza căreia a fost penalizată de arbitri a fost făcută în altă zi!

+16 Foto
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

Speța a făcut înconjurul lumii, iar Sabrina ar putea avea câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde cazul a ajuns datorită insistențelor Nadiei Comăneci, ale FRG și ale COSR.

„Nu credeam că va fi acceptată contestația, însă, spre surprinderea mea, a fost”

„Nu ar trebui să dau nicio explicație, însă o voi face. Cel mai bun rezultat pe care l-ar fi putut avea din start la sol Jordan a fost 5.9. În calificări și la finalele pe echipă, a primit un 5.8 și nu am contestat această decizie, am observat că nu au fost completate toate elementele. Să fii clasată pe poziția a 5-a, neavând nimic de pierdut, am trimis contestația.

Nu am vrut să regret că nu am făcut-o. Nu credeam că va fi acceptată, însă, spre surprinderea mea, a fost. Jordan a câștigat medalia, nu a furat nimic de la nimeni! Dacă îmi pare rău pentru sportiva din România? Bineînțeles! A fost trist să văd asta, însă acesta este sportul”, a spus Cecile Landi, care a participat la ediția din 1996 a Jocurilor Olimpice.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.