Florin Tănase (29 de ani) a semnat cu FCSB și revine la campioana României după doi ani pe care i-a petrecut peste hotare. Tănase va purta tricoul cu numărul 7, unul blestemat la FCSB. Inclusiv el și-a rupt genunchiul în decembrie 2016 și-a stat pe margine jumătate de an.
După 21 de meciuri la Al-Jazira și alte 25 la Al Akhdoud, Florin Tănase lasă țările arabe și se întoarce acasă.
A semnat pe doi ani și va avea un salariu de 350.000 de euro pe an. Dar are și o clauză neobișnuită: poate rezilia contractul în orice moment, dar trebuie să îi dea înapoi lui Gigi Becali toti banii primiți din salarii.
În precedenta sa aventură în tricoul roș-albastru, Tănase a fost căpitanul echipei, a evoluat în 228 de partide, a înscris 83 de goluri (fiind golgheterul României în sezonul 2021-2022) și a reușit 41 de assisturi.
Imediat după ce s-a transferat de la Viitorul a purtat tricoul cu numărul 7, apoi a renunțat la el pentru cel cu numărul 10.
Cu 7 pe spate, Florin Tănase și-a rupt ligamentele
Același lucru se va întâmpla și acum! A vrut tricoul cu numărul 7, pentru că 10 era ocupat de accidentatul Octavian Popescu. Doar că numărul magic pentru steliști, tricoul idolului Lăcătuș, are un istoric îngrijorător!
Adică unii dintre cei care l-au purtat la Steaua / FCSB s-au accidentat rău, alții au jucat foarte slab, mult sub nivelul la care evoluaseră când fuseseră achiziționați.
Inclusiv Florin Tănase a avut de suferit serios jucând cu numărul 7 pe spate.
În sezonul 2016-2017, într-un meci contra Craiovei disputat în decembrie 2016, „șeptarul” a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior cu leziune de ligament colateral intern la genunchiul stâng!
A stat jumătate de an pe bară, iar la revenire a renunțat la tricoul blestemat.
Sunt fericit că m-am întors acasă, la echipa pe care o iubesc de mic copil. Îmi doresc foarte mult să fac lucruri bune. Cel mai important e să mă pun în slujba echipei și ea să câștige. Nu poți mereu să ieși în evidență. Important este ca echipa să fie victorioasă
Florin Tănase, mijlocaș FCSB
Florin Tănase poate să debuteze cu Poli Iași
Noul jucător al FCSB-ului nu va juca niciun minut în meciul din această seară cu Farul. Are doar câteva antrenamente cu echipa, după o lungă perioadă de timp în care n-a mai făcut nicio pregătire centralizată cu vreo echipă.
În plus, acesta nu va apărea pe teren nici în meciul din preliminariile Champions League, cu Sparta Praga. Dar mai mult ca sigur va debuta în noua stagiune pentru FCSB în jocul din etapa #6 cu Poli Iași. Tot pe Ghencea, pe 17 august, de la ora 22:00.
Florin Tănase„O să fie un sentiment foarte plăcut, sunt nerăbdător. Este plăcut să joci la echipa cu care ai ținut de mic copil și să fii apreciat”, a spus Florin Tănase la prezentarea oficială.
Tricoul cu numărul 7 a produs numai victime după plecarea lui Lăcătuș
- 2000: Stelian Carabaș. Mijlocașul venit de la Farul era printre favoriții lui Victor Pițurcă. A ajuns la Steaua, a jucat doar un an, cu prestații mediocre, și a fost dat afară.
- 2001: Radu Niculescu. A plecat după numai șase luni pentru că n-a confirmat deși avea eticheta de mare talent încă de la Sibiu.
- 2001-2002: Marius Luca. Jucase la Chindia Târgoviște sub formă de împrumut, în echipa care-i mai avea pe Hîldan, Reghecampf, Cristi Bălașa sau Sică Bârdeș. După ce a primit numărul 7, a fost dat afară de la Steaua.
- 2002-2003: Marian Aliuță. După un an cu tricoul cu numărul 7, a renunțat la el, dar n-a mai rezistat la Steaua. A mai prins doar un sezon, apoi a semnat cu Rapid.
- 2003-2004: Adrian Pitu. Ex-dinamovistul a venit la FCSB de la FCM Bacău, unde era un adevărat star al echipei. A rezistat un singur sezon cu numărul 7, apoi a mers la FC Național înainte de retragere.
- 2005-2007: Daniel Oprița. A purtat tricoul timp de doi ani, doar că a suferit o accidentare groaznică, ruptura ligamentelor de la genunchi, care l-a ținut nouă luni departe de gazon. A fost semnul regresului pentru cariera sa.
- 2007-2008: Eric Bicfalvi. Gică Hagi l-a văzut un mare talent, i-a dat tricoul cu numărul 7, doar că după numai nouă meciuri a fost dat afară și împrumutat la Gloria Buzău, unde a stat două sezoane.
- 2008-2011: Janos Szekely. Dintr-un transfer-vedetă de la Oțelul Galați, a devenit „obraznic și dobitoc” pentru Gigi Becali. A fost retrogradat la echipa a doua, apoi lăsat să plece liber la Volga Nizhniy Novgorod.
- 2011: Florin Costea. Transferat de la Craiova lui Mititelu, Costea a rezistat doar șase luni la FCSB! A fost dat afară, apoi a ajuns la CS Turnu-Severin, evoluția sa fiind într-un regres până la finalul carierei.
- 2012-2016: Alexandru Chipciu. Adus de la FC Brașov, Alex s-a accidentat grav în 2013, când i-a fost introdusă o tijă în picior. „Îi explodase tibia la nivelul articulației! Mulți oameni nu mai pot să meargă după așa ceva!”, spunea ortopedul Ion Codorean.
- 2016-2017: Florin Tănase. Și-a rupt genunchiul în decembrie 2016, contra Craiovei, și a stat o jumătate de an. După revenirea pe teren a renunțat la tricoul blestemat și a luat numărul 10.
- 2016-2017: Dennis Man. A apărut la FCSB cu numărul 7 și n-a jucat mai deloc, deși era văzut ca o mare speranță. A plecat Reghecampf și Man a început să devină important. Nu doar schimbarea antrenorului a contat, Man a luat și tricoul cu numărul 98 după primul sezon dezamăgitor.
- 2016-2018: Denis Alibec. Doar 34 de meciuri a prins Alibec în tricoul FCSB-ului și Becali l-a trimis înapoi la Astra, de unde-l cumpărase. Chiar dacă plătise 2 milioane pe Alibec, evoluțiile slabe cu 7 pe spate l-au reîntors la Giurgiu.
- 2020-2024: Florinel Coman. După trei sezoane în care n-a avut mari probleme, Florinel Coman a început să fie pacient! Cu 7 pe spate, Coman s-a accidentat frecvent în ultimii ani. Totul a început la Backa Topola - FCSB. 72 de zile pentru o leziune a gleznei, alte 68 pentru ruptură musculată, 85 după o operație efectuată în Marea Britanie, plus alte zile pentru rupturi musculare sau probleme inghinale.
CSA Steaua a retras tricoul cu numărul 7
Clubul Sportiv al Armatei Steaua a retras în 2021, în cadrul evenimentului organizat cu ocazia inaugurării noii arene din Ghencea, tricoul cu numărul 7 purtat de Marius Lăcătuş, care a câştigat cu gruparea militară 21 de trofee, printre care şi Cupa Campionilor Europeni în 1986.
„Sunt sigur că și-au asumat o responsabilitate foarte mare. Vor fi păreri pro și contra. Până la urmă, retragerea numărului 7 nu mai e un impediment. La modă sunt azi alte numere, 89, 95, 78. Numerele de la 1 la 11 apar tot mai rar”, spunea Lăcătuș.
Marius Lăcătuș, un jucător legendar pentru Steaua și fotbalul românesc
- a jucat 14 ani la Steaua, între 1983-1990 şi 1993-2000
- are 10 titluri de campion al României
- a cucerit 7 Cupe ale României
- a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986
- a câştigat Supercupa Europei în 1987
- și-a adjudecat trei Supercupe ale României
- are cele mai multe prezenţe europene din istoria clubului: 70
- are cele mai multe goluri marcate în Europa pentru stelişti: 17
- are peste 500 de meciuri în tricoul Stelei în toate competiţiile
- a fost timp de şapte ani căpitanul echipei, între 1993 și 2000
{{text}}