Jocurile Olimpice

Marcatorul all-time al sârbilor la baschet acuză arbitrajul din semifinala cu SUA: „E dureros”

Bogdan Bogdanovic / Foto: Imago

Articol de Tudor Belivacă  —  vineri, 09 august 2024

Bogdan Bogdanovic (31 de ani), marcatorul all-time al Serbiei și jucător în NBA la Atlanta Hawks, a criticat dur arbitrajul din semifinala SUA - Serbia, 95-91.

Sârbii au condus partida aproape în totalitate, dar americanii au revenit pe final. Echipa lui Bogdanovic a avut în sfertul al doilea un avantaj de 17 puncte și a intrat în sfertul decisiv cu 13 puncte avans.

Bogdan Bogdanovic: „Unele decizii ar fi putut fi diferite”

„Este o înfrângere dureroasă, dar sunt mândru de modul în care am luptat. Nu am renunțat și putem fi mândri de asta. Am încercat să vorbim cu arbitrii, dar ei nu au vrut să dialogheze cu noi, este în regulă. SUA nu are nevoie de acest tip de ajutor împotriva noastră. Noi n-am avut parte de acest ajutor când ne prindeau cu două mâini și altele.

Cine nu are „bătrâni” să își cumpere! Curry, LeBron și Durant au fost cei mai buni americani în duelul cu Serbia / FOTO: GettyImages

Am jucat câte de bine am putut. Am fi putut să marcăm mai mult și să salvăm mai multe posesii la final, dar acesta este baschetul.

Nu sunt genul care să vorbească despre arbitri, dar am vrut să câștig și împotriva lor. Mult respect pentru noi că am fost calmi tot meciul și nu am vorbit cu ei. Arbitrii vor fi și la finala mică, deci nu putem să vorbim despre ei acum. Nu vreau să vorbesc ca un pierzător, chiar dacă cred că unele decizii ar fi putut fi diferite”, a declarat Bogdan Bogdanovic, conform basketnews.com.

Stephen Curry i-a salvat pe americani

Eroul americanilor din semifinală a fost Stephen Curry care a marcat 36 de puncte și a avut 8 recuperări. Cel mai bun marcator pentru sârbi a fost Bogdan Bogdanovic care a înscris 20 de puncte și a reușit 4 recuperări.

Sârbii și-au adjudecat primele trei sferturi în fața americanilor, dar trupa condusă de LeBron James a revenit în ultimele minute ale sfertului 4. La 84-86 pentru sârbi, americanii au marcat un coș de trei puncte și au trecut în avantaj. De la acest scor, Dream Team-ul nu a mai cedat șefia partidei până la final.

SUA a întâlnit Serbia și în faza grupelor. Atunci americanii s-au impus fără probleme, scor 110-84.

Sârbii vor întâlni Germania, campioana mondială en-titre în 2023, în finala mică, în timp ce SUA va întâlni Franța în duelul pentru aur.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.