Campionate

Transfer de 40 de milioane în Premier League, o afacere din care încasează și Barcelona

Jean-Clair Todibo are două selecții pentru naționala Franței Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 09 august 2024

Jean-Clair Todibo (24 de ani) a fost vândut de Nice lui West Ham United, iar Barcelona va primi 20 la sută din suma de transfer, adică 8 milioane de euro.

S-a decis viitorul lui Jean-Clair Todibo. Nice a acceptat să-l vândă pe fundașul în vârstă de 24 de ani lui West Ham United. Potrivit specialistului în transferuri Fabrizio Romano, francezii vor încasa în schimbul său 40 de milioane de euro.

„Operațiunea este deja închisă, apărătorul va zbura la Londra, în orele următoare, pentru vizita medicală și semnarea contractului”, anunță același Romano, fără a dezvălui cifrele înțelegerii.

FC Barcelona ia 20 la sută din transferul lui Jean-Clair Todibo

În afara celor de la Nice, din această tranzacție câștigă și Barcelona. În 2021, când l-a vândut pe Todibo francezilor, cu 8,5 milioane de euro, în contract a trecut o clauză potrivit căreia va încasa 20 la sută din următorul transfer. Ceea ce înseamnă acum încă 8 milioane de euro.

În total, catalanii s-au ales cu 16,5 milioane de euro pe un jucător pentru care plătiseră doar 1 milion de euro în 2019, când îl achiziționaseră de la Toulouse!

Juventus, marea perdantă din transferul lui Jean-Clair Todibo la West Ham United

Altfel, există și un perdant în toată această afacere. Juventus! În cursă pentru Todibo încă de la deschiderea acestui mercato estival, Bătrâna Doamnă le propusese celor de la Nice un împrumut pe un sezon, cu obligație de transfer definitiv în 2025. Însă francezii au preferat să-l vândă acum.

Conducerea lui Juventus va trebui să găsească cât mai curând o soluție și să decidă ce tip de investiție să facă, având în vedere și alte negocieri la fel de importante, aflate în desfășurare.

Este vorba despre negocierile cu Atalanta peentru olandezul Koopmeiners, care a intrat în grevă și nu mai vrea să se antreneze cu deținătoarea Europa League, și cele cu Fiorentina și Porto pentru Nico Gonzalez, respectiv Galeno.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.