Campionate

Fundașul român se pregătește pentru întoarcerea în Serie A. Cu cine ar putea semna

Flavius Daniliuc (stânga) a debutat pentru Austria, în meciul cu Estonia/ foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 09 august 2024

Flavius Daniliuc, jucător cu părinți români trecut inclusiv pe la Real și Bayern, este dorit de FC Torino. El tocmai a revenit la Salernitana, după împrumutul la RB Salzburg.

Flavius Daniliuc, 23 de ani, a fost în lotul Austriei la Euro 2024, însă selecționerul Ralf Rangnick n-a apelat la serviciile sale pe parcursul turneului final.

Flavius Daniliuc ar putea ajunge în această vară la FC Torino

Chiar și așa, fundașul născut la Viena din părinți români a atras atenți lui FC Torino. Iar agenția Tuttomercatoweb scrie că sunt șanse ca el să fie cumpărat de la divizionara secundă US Salernitana.

Crescut de Rapid Viena și trecut pe la juniorii lui Real Madrid și Bayern Munchen, Daniliuc tocmai a revenit la Salernitana, după împrumutul de jumătate de sezon la RB Salzburg.

Flavius Daniliuc n-a vrut să joace pentru România

Înainte de a fi fost împrumutat austriecilor, pentru care a evoluat în 12 meciuri, apărătorul de 23 de ani bifase 15 partide în tricoul Salernitanei, dintre care 14 în Serie A și una în Cupa Italiei.

Fiul unor emigranți români din Suceava, care au plecat în Austria înainte de Revoluție, Daniliuc a refuzat să evolueze pentru România. „Nu va juca niciodată pentru România, atâta vreme cât nu se va rezolva problema mafiei din fotbalul de acasă", anunța Mihai Daniliuc, tatăl lui Flavius, în 2014, pentru GSP. 

Tatăl lui Flavius Daniliuc în 2020: „Nu suntem învățați cu așa ceva”

Ulterior, discursul n-a suferit nicio modificare: „Exclus! Și avem mai multe motive temeinice pentru ca Flavius să nu îmbrace tricoul României doar pentru că mama și tata provin de acolo. Am discutat deseori cu părinții lui Nicușor Craiu, fostul coleg al lui Flavius la Real Madrid. 

Puștiul a avut experiențe negative la lotul U17, se plângeau de terenuri, de condiții și de mentalitate, pentru că în România ai impresia imediat că ești Ronaldo dacă dai o pasă bună sau tragi bine cu stângul. Iar în țară încă se apelează la șpagă și la alte nereguli. Nu suntem învățați cu așa ceva”, spunea tatăl jucătorului în 2020.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.