Jocurile Olimpice

Germania - Spania, prima semifinală a competiției de handbal masculin de la Jocurile Olimpice, decisă de prestația COLOSALĂ a unui portar! Procentaj de 49% al mingilor apărate

+7 Foto
Germania a învins Spania, scor 25-24, și este prima finalistă a competiției de handbal masculin de la Jocurile Olimpice.

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 09 august 2024

Germania a învins Spania, scor 25-24, și este prima finalistă a competiției de handbal masculin de la Jocurile Olimpice.

  • În a doua semifinală se întâlnesc Danemarca și Slovenia, astăzi, de la ora 22:30.
  • În competiția fetelor, finala se va disputa între Norvegia și Franța.

Sferturile de finală au fost unele epuizante pentru Germania și Spania. Ambele au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Franța, 35-34, respectiv Egipt, 29-28.

Germania - Spania, semifinală palpitantă la Jocurile Olimpice de la Paris

Semifinala de pe Stade Pierre-Mauroy a început sub semnul prudenței. Eroul primei reprize a fost Andreas Wolff. Portarul neamț, venit de la Kiel, a scos aruncări imposibile. Elevii lui Gislason n-au profitat în atac, iar la cabine s-a intrat cu un rezultat de egalitate, scor 12-12.

Partea secundă a avut un ritm mai bun. Asta pentru că nemții au condus constant până în minutul 50, s-au desprins inclusiv la 3 goluri. Ibericii au schimbat din mers strategia, repuneri rapide și acțiuni finalizate cu mult înaintea avertismentului de joc pasiv.

Spania a trecut în avantaj, pentru prima dată, în minutul 51. Fără soluții în atac, nemții au fost ținuți în viață de același Wolff. Lăsat singur în fața adversarilor, a blocat 5 aruncări. O prestație formidabilă, cea mai bună avută de un portar la actuala ediție.

Cu 3 minute rămase, „rebelul” Juri Knorr a întors încă o dată scorul. Tabela arăta 24-23 pentru Germania. Wolff a mai închis o dată buturile. Alex Dujshebaev a evitat elegant doi adversari. A rămas doar cu portarul lui Kiel în față, dar a fost încă o dată hipnotizat.

49%a fost procentajul mingilor apărate de Wolff. Absolut incredibil pentru o semifinală de Jocuri Olimpice!

Spania a avut un atac de 20 de secunde pentru a egala. Blocajul nemților a funcționat, iar Germania revine într-o finală olimpică după 20 de ani. La Atena pierdea în fața Croației, scor 24-26.

MVP-ul partidei a fost, evident, portarul Andreas Wolff. Cel mai bun marcator a fost Renars Uscins, eroul „sfertului” cu Franța. Neamțul a punctat de 6 ori și împotriva Spaniei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.