Nationala

Laszlo Boloni, mesaj pentru Mircea Lucescu: „Nu există om mai priceput”

Ladislau Boloni / Sursă foto: Imago Images

Articol de Cezar Titor  —  vineri, 09 august 2024

Laszlo Boloni (71 de ani), fostul antrenor al celor de la Metz, în prezent fără angajament, i-a transmis un mesaj de susținere lui Mircea Lucescu, noul selecționer al primei reprezentative. „Il Luce” i-a luat locul lui Edi Iordănescu, cel care a calificat România la turneul final din această vară, unde „tricolorii” au fost eliminați de Olanda (optimi de finală, 0-3).

Numele lui Laszlo fost vehiculat ca opțiune pentru România, la fel cum s-a întâmplat și în momentul în care Iordănescu jr. a preluat frâiele. În urmă cu câteva săptămâni, în momentul în care a fost oficializată plecarea lui Edi, Boloni a oferit o reacție pentru GSP, privind posibilitatea de a își trece în palmares un al doilea mandat, ca selecționer: „Știți povestea cu carul și cu caii?! Să nu punem carul înaintea cailor, acum”.

În trecut, negocierile acestuia cu Federația au eșuat. Boloni a fost selecționer între 1 iulie 2000 și 30 iunie 2001 (13 partide, medie de 2 puncte / meci).

Laszlo Boloni: „Îi urez mult succes lui Lucescu!”

Boloni, liber de contract după despărțirea de Metz, echipă care a retrogradat în al doilea eșalon din Hexagon la finele sezonului trecut, i-a transmis un mesaj frumos lui „Il Luce”.

„Sunt bolnav de COVID acum, însă mă bucur foarte mult că Mircea Lucescu a preluat echipa națională. Nu există un om mai priceput decât el, îi urez mult succes la prima reprezentativă!”, a spus acesta, potrivit sportpesurse.

Eu risc foarte tare. Dar fotbalul românesc merită acest risc. Nu am nevoie de bani, să-mi fac o altă carieră. M-au împins spre națională acele momente senzaționale petrecute la națională ca jucător și selecționer.

Un singur lucru m-a determinat să vin: dragostea pentru fotbal, obligația mea față de fotbalul românesc. Voi face absolut totul să reușim.

- Mircea Lucescu, la prima conferință de presă în calitate de selecționer

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.