Jocurile Olimpice

Ungaria, de două ori mai bună decât România » Pe ce loc am căzut în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice

Ungaria, 15 medalii la Jocurile Olimpice/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 10 august 2024

România a căzut pe locul 20 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice. Delegația tricoloră a strâns 3 de aur, 4 de argint și una de bronz.

Prestația sportivilor tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris au ținut România constant în top 15 al clasamentului pe medalii. Însă, am început să cădem în ierarhie, odată cu apropierea finalului Jocurilor de la Paris. Cu două zile rămase din competiție, suntem pe locul 20.

Ungaria, 15 medalii la Jocurile Olimpice

Cu două zile înainte de finalul Jocurilor Olimpice, Ungaria are 15 medalii, aproape dublu față de România. Maghiarii sunt pe locul 13, cu 5 de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

Primul criteriu în clasament e numărul medaliilor de aur, apoi cel al medaliilor de argint. De exemplu, Coreea de Sud e peste Țările de Jos, deși cele două au același număr de medalii de aur, 13, iar olandezii au mai mult în total, 29 față de 28. Însă coreenii au 8 de argint, față de cele 6 ale batavilor.

Iar România e peste Belgia, deși belgienii au tot 3 medalii de aur și 10 în total, față de cele 8 ale noastre. Ei au însă doar una de argint, în timp ce România are 4.

SUA și China, bătălie la baionetă

SUA și China, care s-au acuzat reciproc de dopaj la Jocurile Olimpice, sunt în luptă directă pentru locul 1 în clasamentul pe medalii. Momentan, americanii sunt în față, datorită numărului de madalii de argint, 39 față de 27.

Ambele delegații au însă același număr de medalii de aur, 33, iar bătălia pentru primul loc se va da până în ultima zi de Olimpiadă, 11 august.

Clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice, cu două zile înainte de final

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.