Jocurile Olimpice

Accidentare teribilă pentru luptătoarea Cătălina Axente! » Federația Română de Lupte, comunicat cu privire la starea sportivei „tricolore”

+15 Foto
Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: Imago

Articol de Luminița Paul  —  sâmbătă, 10 august 2024

Cătălina Axente (28 de ani) a suferit o căzătură înfricoșătoare în meciul din „optimile” categoriei 76 kg, când adversara ei a executat o acțiune încheiată cu aterizarea pe ceafă a româncei. Aceasta a fost transportată la spital.

UPDATE 18:00 / Federația Română de Lupte, informații bune despre starea Cătăline Axente

Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră - Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice. De asemenea, dorim să precizam că momentul ulterior accidentarii, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic.

Luptătoarea noastră a fost asistată în permanență de staff-ul medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul, promptitudinea și grija de care au dat dovadă. Staff-ul Federației Române de Lupte s-a aflat și el în permanentă legătură cu echipa medicală și cu sportiva și ne bucuram că acest moment tensionat s-a încheiat cu bine.

- Federația Română de Lupte

+15 Foto
Cătălina Axente - accidentare teribilă în concursul de lupte Jocurile Olimpice Paris 2024 Foto: Imago

Un final de meci teribil pentru Cătălina Axente, care a evoluat în prima ei apariție la Jocurile Olimpice, în cadrul categoriei 76 kg. A întâlnit-o pe americanca Alexis Kennedy Blades, care a luat avantaj rapid și a fost pe punctul de a încheia repede disputa prin tuș.

Axente a evitat acest lucru, însă în repriza a doua adversara a continuat asaltul și, la o altă acțiune rapidă, eficientă, a trântit-o pe româncă pe saltea, aceasta aterizând pe ceafă. Chiar putea să ajungă pe „moalele capului”, dar instinctiv a înclinat gâtul. Momente de stupoare când a rămas întinsă, în liniștea îngrijorată din sală, dar echipa medicală a urcat repede pentru a o evalua.

Arbitrul a ridicat mâna învingătoarei, care a și ieșit din sală, în timp ce Cătălina a rămas minute lungi, teribile, pe salteaua B, în timp ce personalul medical îi acorda primele îngrijiri. Într-un final, a fost adusă o targă, iar românca a fost scoasă în afara spațiului de concurs, cu un guler de imobilizare în zona cervicală și publicul aplaudând în picioare.

A fost transportată imediat la spital, însoțită și de personalul medical din cadrul echipei olimpice a României.

Cătălina Axente, născută la Galați, are în palmares două medalii de bronz la Campionatele Europene, la categoria 72kg în 2020t, la Roma, și la 76kg în 2023, la Zagreb. S-a clasat a treia și la întrecerile continentale de tineret din 2018, găzduite de Istanbul.

La Jocurile Olimpice de la Paris și-a luat bilet în urma turneului mondial de calificare desfășurat la Istanbul, între 9 și 12 mai.

Știre în curs de actualizare...

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.