Stranieri

Deian Sorescu, prezentat oficial la noua echipă: „A semnat pe 3 ani”

Deian Sorescu, prezentat oficial la Gaziantep

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 10 august 2024

Deian Sorescu (26 de ani) a fost prezentat oficial la Gaziantep. Internaționalul român a semnat pe 3 ani cu echipa turcă.

Jucătorul care poate evolua fundaș dreapta, fundaș stânga, mijlocaș dreapta și mijlocaș stânga a fost cumpărat definitiv de la Rakow, după ce în prima parte a anului jucase sub formă de împrumut la Gaziantep.

Deian Sorescu, prezentat oficial la Gaziantep

„Deian Sorescu a semnat contractul care îl va lega de clubul nostru timp de 3 ani”, a transmis Gaziantep pe contul de Instagram al clubului.

Negocierile pentru Sorescu au fost intense, însă, în cele din urmă, Rakow și Gaziantep au ajuns la un acord. Deian va fi din nou coechipier cu Alexandru Maxim. Florin Niță și Denis Drăguș, ceilalți jucători români care au evoluat la Gaziantep în sezonul trecut, au plecat.

Deian Sorescu, prezentat oficial la Gaziantep

Primul e încă liber de contract, în timp ce Drăguș a fost transferat de Trabzonspor.

Sorescu fusese cumpărat de Rakow de la Dinamo, în 2022, iar în cei doi ani petrecuți sub contract cu polonezii a fost împrumutat la FCSB și la Gaziantep, câte jumătate de sezon.

În sezonul trecut, Sorescu a jucat 17 meciuri pentru echipa turcă, a marcat de 4 ori și a oferit două pase decisive. Deian nu mai intra în planurile polonezilor de la Rakow, dar a fost dorit insistent de turci, care au insitat să-l aducă înapoi, de data asta definitiv.

De la Gaziantep, Sorescu a prins lotul României pentru EURO 2024, competiție la care a jucat 33 de minute. A intrat mereu pe parcurs, cu Belgia, scor 0-2, și Slovacia, scor 1-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.